Ortadan ikiye bölüp sivrisinek ısırığına sürün: Doğal mucize! Sivrisinek ısırıkları için doğal çözümler

Ortadan ikiye bölüp sivrisinek ısırığına sürün: Doğal mucize! Sivrisinek ısırıkları için doğal çözümler

Sivrisineğin kişiyle iletişimi aslında ortalama 6 dakika sürer. Normal durumlarda sivrisinek ısırmasının belirtileri temastan sonraki ilk 48 saat içinde görülür. Başlangıçta küçük kırmızı bir nokta belirir ve daha sonra kaşıntı ile bu alanda ödem başlar. Peki, sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? İşte, sivrisinek ısırığı kaşıntısı için doğal çözümler...

Yazın bahçede, balkonda, ormanda, parklarda geçirilen vakitler uzar. Bu alanlarda sivrisineklerin en sevdiği yerler. Sıcaklıkların artmasıyla yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, olası ısırıklar ve kaşıntıya neden oluyor. Bebeklerden yetişkinlere kadar yazın pek çoğumuz yaz aylarının kabusu olan sivrisinek ısırmasına maruz kalırız.

SİVRSİNEK ISIRIĞINA NE İYİ GELİR? SİVRSİNEK ISIRMASINA DOĞAL ÇÖZÜM

BUZ UYGULAMASI

Sivrisinek ısırıklarına karşı buz iyi bir çözüm olabilir. Çünkü buz uygulamak, iltihabı azaltarak kaşıntıyı azaltabilir.

ALOE VERA

NTV'de yer alan habere göre, aloe vera jeli, cilt üzerinde serinletici ve yatıştırıcı bir etki yaratır. Bu da kaşıntıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.

ELMA SİRKESİ

İçeriğindeki asit sayesinde kısa zamanda enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen elma sirkesi, sivrisinek ısırığıyla oluşan şişlik ve kaşıntıya iyi gelebilir.

SOĞAN

Soğan, antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur. Ortadan ikiye kestiğiniz soğanı sivrisinek ısırığının üzerine yaklaşık 1 dakika uygulayarak kaşıntı hissini ortadan kaldırabilirsiniz.

ISI UYGULAMASI

Eğer soğuk tedavilerden hoşlanmıyor ya da kokulara karşı hassasiyetiniz varsa sıcak uygulamalar sizin için ideal olabilir. Sıcak su torbası ya da ısıtıcı pedlerle sivrisinek ısırığı olan yere kompres yapabilirsiniz. Isı, kaşıntıyı azaltarak sizi rahatlatacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN