Öksürük ve balgamı anında kesiyor: Üç malzemeyle hazırlanan mucize kür tarifi! Kış aylarının vazgeçilmezi

Öksürük ve balgamı anında kesiyor: Üç malzemeyle hazırlanan mucize kür tarifi! Kış aylarının vazgeçilmezi

Havaların soğumasıyla öksürük ve balgam rahatsızlığı artıyor. Öksürük ve balgam, günlük aktivitelerini olumsuz etkileyebilir ve genellikle halsizlik, yorgunluk gibi belirtilerle birlikte görülür. Doğal yöntemlerle bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkün. İşte, öksürük ve balgamı kesen kür...

Öksürük ve balgamdan kurtaran kür sayesinde günlük hayatınızda derin bir "Oh" çekeceksiniz. Özellikle çocuklara kış ayında takviyede bulunmak önem taşıyor. Bağışıklığı çabuk düşen çocukların, yaşlıların, kronik hastaların bağışıklığını güçlendirmek için ev yapımı öksürük şurubunu yapmak yeterli.

ÖKSÜRÜK VE BALGAMA NE İYİ GELİR?

KARABİBER VE BAL

Gercekgundem'de yer alan habere göre, gıcığı kesen, balgamı etkili şekilde söktürmeyi sağlayan ve öksürüğü yumuşatan karabiber-bal karışımı ile kısa sürede hastalığı yenmek mümkün.

* 1 çay kaşığı karabiber

* 2 tatlı kaşığı bal

* 1 su bardağı kaynamış ılımış su

Balı ve karabiberi macun kıvamına getirip ılımış su içerisine alarak tüketmek, birkaç gün içerisinde kronik öksürüğünüzden kurtulmanızı mümkün kılıyor.

SOĞAN SUYU

Bir bütün soğanın suyunu sıkarak tüketmek, vücuttaki tüm enfeksiyonları ve toksinleri atmayı sağlıyor. Düzenli tüketim ile birlikte soğan suyu sayesinde bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklara karşı koruma sağlamak da mümkün oluyor.

SİYAH TURP VE BAL

Öksürüğün düşmanları sayıldığında ilk sıralarda gelen siyah turp ve bal karışımı da şıp diye etki eden tarifler arasında yer alıyor. Bu karışımı yapmak için siyah turpu iyice yıkayıp baş kısmını kapak gibi kesmek gerekiyor. Sonrasında kesilen kısmı atıp turpun içini oymak yeterli oluyor. Oyulan turp içerisine bal koyup ilk başta kesilen kısmı kapak olarak kullanarak hazırlanan tarif, 1 gece bekletildikten sonra tüketime hazır hale geliyor.

ÜZÜM PEKMEZİ

Doğanın şifalı kolları arasında güvende hissetmek istiyorsanız üzüm pekmezi de tüketebilirsiniz. Bu besin, öksürüğü yumuşatan ve balgam söktürme etkisi sayesinde öne çıkıyor. Günde 1 kaşık yenen üzüm pekmezi ile uzun vadede çelik gibi bağışıklık sistemine de sahip olunabiliyor.

MEYAN KÖKÜ

Demlenen meyan kökü, balgamdan tek seferde ve hızla kurtulmanızı sağlıyor. Öksürüğe karşı oldukça etkili olan bu bitki sayesinde balgamdan kurtularak öksürüğe son verilebiliyor.

EV YAPIMI ÖKSÜRÜK ŞURUBU TARİFİ

* 5 yemek kaşığı süzme bal

* 2 diş sarımsak

* 1 kaşık tarçın

* 1 adet soğan

* 1 tatlı kaşığı zencefil

* 2 adet karanfil

* 1 tam limon suyu

* 1,5 su bardağı kaynar su

Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Sonrasında 2 su bardağı kaynar su içerisine atarak beklemeye alın.

Sarımsak ve soğanı beklettikten sonra tanelerini bırakarak özlerini alın ve bir kavanoz içerisine dökün.

Bal, limon suyu, tarçın, karanfil ve zencefili karıştırıp macun hâline getirin ve soğan-sarımsak özünün içerisine ekleyerek çalkalayın.

Öksürük şurubunu sabah-akşam tok karna 1 yemek kaşığı olarak tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN