Öğretmene hakaret davasında uzlaşı şartı: 'Kitap okuyup, spor yapsınlar'

Öğretmene hakaret davasında uzlaşı şartı: 'Kitap okuyup, spor yapsınlar'

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir öğretmen, evinin önünden geçerken kendisine hakaret eden 17 ve 15 yaşındaki öğrencileriyle "kitap okumaları ve spor yapmaları" şartıyla uzlaştı.

G.A, evinin önünden geçerken kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü U.Ç (17) ve B.M'den (15) şikayetçi oldu.

G.A'nın şikayeti üzerine, şüpheliler hakkında "hakaret" suçundan dava açıldı. Suçun uzlaşma hükümleri kapsamında olması dolayısıyla dosya, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Uzlaştırma Bürosunca konuyla ilgili uzlaştırmacı görevlendirildi.

KİTABIN ÖZETİNİ GÖNDERMESİ KARŞILIĞINDA UZLAŞTI

Uzlaştırmacının taraflar arasında yaptığı görüşme sonucu, müşteki G.A, şüphelilerden B.M'nin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 12 saat spor eğitimine ve kitap okuma etkinliğine katılması, diğer şüpheli U.Ç'nin ise bir Türk edebiyatı kitabını 1 ay içerisinde okuyarak kitabın özetini kendisine göndermesi karşılığında uzlaşacağını belirtti.

Şüphelilerden B.M'nin düzenlenen spor aktiviteleri ile kitap okuma etkinliğine katılması ve U.Ç'nin ise okuduğu kitabın özetini kendisine göndermesi sonucu, taraflar arasında uzlaşma sağlandı.

Savcılık, her iki şüphelinin hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN