Lezzetine lezzet katıyor: Yaprak sarmasının yanına yakışan en iyi yemekler! Birbirlerine çok yakışıyorlar

Lezzetine lezzet katıyor: Yaprak sarmasının yanına yakışan en iyi yemekler! Birbirlerine çok yakışıyorlar

Yaprak sarması, yapımı biraz meşakkatli olsa da özel günlerde sofralarımızı süsleyen bir yemek. Pek çok farklı çeşidi bulunuyor ve her birinin lezzeti kendine özgü. Peki, yaprak sarmanın yanına başka hangi yiyecek iyi gider? İşte yaprak sarmanın yanına yapılacak yemekler...

Genellikle etli sarma menünün ara sıcağı, zeytinyağlı sarma mezesi, lahana sarma ise ana yemek olarak servis edilir. Pek çok çeşidi olan sarmayı menüsünde servis etmeyi isteyenler için farklı alternatifler de mevcut. Gercekgundem'de yer alan habere göre, sofrasında sarma yapacaklar; zeytinyağlı, etli, lahana gibi çeşitlerinin yanına çeşitli yemekler yapabilir.

YAPRAK SARMASININ YANINDA NE GİDER?

SEBZE ÇORBASI

Sarmanın yanına tadını bozmamak ve farklı lezzetler ile karıştırmamak adına hafif olduğu için sebze çorbası tercih edilebilir. Bu sayede yemekten önce hem mide rahatlamış hem de sebze için hazırlanmış olur.

MERCİMEK ÇORBASI

Eğer sarmayı zeytinyağlı yapacaksanız mercimek çorbası ile başlangıç yapmak çok lezzetli olur. Mercimek çorbasını ortalama 15-20 dakika içinde pişirebilir ve sarmadan önce üzerine yağ yakarak servis edebilirsiniz.

PATATES SALATASI

Sarmanın yanına alternatif olarak patates salatası yapılabilir. Hem ferah hem de mideyi rahatlatmasından dolayı sarma ile patates salatası iyi gider.

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Zeytinyağlı ya da lahana sarmanın yanına közlenmiş patlıcan salatası tercih edilebilir. Lezzet uyumu açısından közlenmiş patlıcan salatası sarma ile beraber tercih edilebilir.

CACIK

Pratik ve alternatif bir lezzet olmasından dolayı cacık sarma ile oldukça uyumludur. Zeytinyağlı ya da lahana sarmasının olduğu bir menüde cacık önerilir.

BÖREK

Gün menüsü hazırlanmak istenirse sarmanın yanında mutlaka börek olmalıdır. Böreğin peynirli ya da patatesli olması sarma ile uyumlu olmasını sağlar.

HAYDARİ

Sarımsak, yoğurt ve nane ile hazırlanan haydari sarmanın yanında oldukça lezzetli bir meze olur. Sarmanın yanına yakışan bir meze olduğundan haydari tercih edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN