Kelam Ne Demek?

Kelam Ne Demek?

Başlangıçta "kelam" terimi, Arapçada "söz" veya "konuşma" anlamına gelir. Ancak daha geniş bir anlamda, kelam İslam düşünce geleneğinde, inanç ve akıl arasındaki ilişkiyi ele alan bir disiplin olarak kabul edilir.

Kelam Ne Demek?

Kela"Kelam", İslam felsefesinde ve ilahiyatında kullanılan bir terimdir. "Kelam" kelime anlamıyla "söz" veya "konuşma" demektir. İslam düşünce geleneğinde ise, kelam genellikle İslam'ın temel inançlarıyla ilgili olan ve aklın ve mantığın kullanıldığı konuları kapsayan bir disiplindir. Kelam, genellikle Allah'ın birliği, peygamberlerin gönderilmesi, ahiret, kader gibi konuları tartışır ve açıklamaya çalışır. Bu yönüyle kelam, İslam düşüncesinin teolojik yönünü oluşturan bir disiplindir. Kelamın İçeriği

Kelam, genellikle Allah'ın birliği, peygamberlik, ahiret hayatı gibi inanç konularını ve bu konuların mantıksal ve felsefî temellerini ele alır.

Kelamın Tarihçesi

Kelam, İslam felsefe geleneğinin önemli bir parçası olmuştur. Özellikle Abbâsî döneminde, Müslüman filozoflar kelamı, dinî inançlar ile felsefî düşünce arasında bir sentez aracı olarak görmüşlerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN