Kabızlığı önlüyor, kolesterolü sıfırlıyor: Tezgahta satılan büyük nimet! Meğer faydaları saymakla bitmiyormuş

Kabızlığı önlüyor, kolesterolü sıfırlıyor: Tezgahta satılan büyük nimet! Meğer faydaları saymakla bitmiyormuş

Haşlanmış mısır, yaz aylarının en sevilen atıştırmalıklarından biri. Lezzetli olmasının yanı sıra insan sağlığına iyi geliyor. Haşlanmış mısır; vitaminler, mineraller ve antioksidanlar bakımından zengin olup dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilebilir. İşte, haşlanmış mısırın faydaları ve besin değerleri...

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için dengeli ve düzenli beslenmeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle bazı besinleri yeme düzenimiz içerisine dahil ederek vitamin ve mineral depolarını doldurabiliyoruz. Haşlanmış mısır, hem vitamin depolarını dolduruyor, hem de bitirip kolesterolü önlüyor.

HAŞLANMIŞ MISIRIN FAYDALARI NELER?

OdaTV'de yer alan habere göre, haşlanmış mısır, lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık. Yüksek lif içeriği, vitamin ve mineral zenginliği, antioksidan özellikleri ve enerji verici yapısıyla dengeli bir diyetin parçası olarak tüketilebilir. Kalp sağlığını destekler, sindirim sistemini düzenler ve göz sağlığını korur. Ayrıca gluten içermemesi nedeniyle çölyak hastaları için güvenli bir seçenek. Sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık arıyorsanız, haşlanmış mısır harika bir tercih olabilir.

HAŞLANMIŞ MISIR NEYE İYİ GELİR?

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSUDUR

B vitamini kompleksi (B1, B3, B5, B6 ve folik asit), C vitamini, magnezyum, potasyum ve demir gibi birçok vitamin ve mineral içerir. Bu besin maddeleri, enerji üretimi, bağışıklık sistemi fonksiyonları ve genel sağlık için önemli.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLER GÖSTERİR

Bu mucize besin lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, göz sağlığını korur ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının riskini azaltır. Serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

KALBİ KORUR, KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Haşlanmış mısırda bulunan potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp sağlığını destekler. Lif içeriği sayesinde kötü kolesterol (LDL) seviyelerini azaltarak kalp hastalıkları riskini azaltır.

DOĞAL ENERJİ KAYNAĞI

Mısır, karbonhidrat bakımından zengin ve bu da enerji üretimi için mükemmel bir kaynak. Yoğun fiziksel aktiviteler ve spor sonrası toparlanma için ideal bir besin.

GLUTEN İÇERMEZ

Bu besin doğal olarak gluten içermez, bu nedenle çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan kişiler tarafından güvenle tüketilebilir.

HAŞLANMIŞ MISIRIN BESİN DEĞERLERİ NEDİR?

Haşlanmış mısırın besin değerleri, porsiyon büyüklüğüne ve hazırlama yöntemine göre değişebilir. Fakat genel olarak, bir orta boy (yaklaşık 100 gram) haşlanmış mısırın besin değerleri şöyle:

Kalori: 96 kcal

Protein: 3.4 gram

Karbonhidrat: 21 gram

Lif: 2.4 gram

Şeker: 4.5 gram

Yağ: 1.5 gram

Doymuş Yağ: 0.2 gram

C Vitamini: 6.8 mg

B1 Vitamini (Tiamin): 0.16 mg

B3 Vitamini (Niasin): 1.8 mg

Folat: 42 mcg

Potasyum: 250 mg

Magnezyum: 37 mg

Demir: 0.5 mg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN