Hamsi kılçıksız mı yenilir kılçıklı mı? Uzmanlar açıkladı: Böyle tükenince faydası ona katlanıyor

Hamsi kılçıksız mı yenilir kılçıklı mı? Uzmanlar açıkladı: Böyle tükenince faydası ona katlanıyor

En çok tartışılan konuya uzmanlardan açıklama! Hamsi kılçıksız mı yenilir kılçıklı mı? Hamsi yerken dikkat! Bu şekilde tüketip faydasını katlayabilirsiniz...

Hamsi sezonunun açılmasıyla, sofralar bu lezzetli ve besleyici balıkla dolup taşmaya başladı. Karadeniz ve Marmara denizlerinin vazgeçilmezi olan hamsi, genellikle kızartma veya buğulama gibi yöntemlerle hazırlanıyor. Ancak çoğu kişi hamsiyi tüketirken kılçığını çıkarma eğiliminde. Uzmanlara göre ise, bu küçük balığın en besleyici bölümü kılçığı.

KILÇIĞIN SAĞLIK FAYDALARI: YÜKSEK KALSİYUM VE FOSFOR KAYNAĞI

Beslenme uzmanları, hamsinin kılçığında bulunan kalsiyum ve fosforun kemik sağlığı için son derece faydalı olduğunu belirtiyor. Özellikle kemik erimesi riski taşıyan bireyler için, kılçıklarla birlikte hamsi tüketimi önerilmektedir. Hamsinin kılçığı, bu besleyici içerikleri doğrudan vücuda almayı sağlarken, diş ve kemik sağlığını destekleyen temel mineralleri de barındırmaktadır.

OMEGA-3 KAYNAĞI HAMSİ: KALP VE BEYİN SAĞLIĞI İÇİN İDEAL

Küçük boyutuna rağmen zengin bir besin içeriğine sahip olan hamsi, omega-3 yağ asitleri ile doludur. Kalp ve beyin sağlığını destekleyen bu asitler, hamsiyi hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca, hamsi diyabet ve kolesterol sorunu yaşayan bireyler için de ideal bir besindir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN