Eldeki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Bu yöntemle kokudan kurtulun!

Eldeki sarımsak kokusu nasıl giderilir? Bu yöntemle kokudan kurtulun!

Ellerinizdeki sarımsak kokusunu solumak zorunda değilsiniz! Kokunun gitmesi için saatlerce beklemenize ya da kimyasallarla ovalamanıza gerek yok! Eldeki sarımsak kokusu nasıl giderilir? İşte sarımsak kokusunu uçuran yöntem...

Sarımsak, mutfakta birçok yemeğin lezzetini artıran en özel malzemelerden biridir. Ancak sarımsak kullanırken en sık karşılaşılan sorun, elde bıraktığı kalıcı kokudur. Pişirme sırasında ellerde kalan bu yoğun sarımsak kokusu, uzun süre geçmeyebilir ve pek çok insan bu durumdan rahatsız olur. Neyse ki sarımsak kokusunu hızla gidermenin etkili ve basit yöntemleri var!

SARIMSAK KOKUSUNU GİDERMENİN DOĞAL YOLLARI

Elinizdeki sarımsak kokusundan kolayca kurtulmak için bazı pratik yöntemler mevcuttur. Üstelik bu yöntemler tamamen doğal ve evde kolayca uygulanabilir.

resim-2024-10-16-022401291.png

1. Paslanmaz Çelik ile Ovma Yöntemi

Sarımsak kokusunu gideren en etkili yöntemlerden biri paslanmaz çelik kullanmaktır. Ellerinizdeki kokuyu gidermek için bir paslanmaz çelik kaşık veya musluğu kullanabilirsiniz. Sarımsağı kestikten sonra ellerinizi suyun altında, paslanmaz çelik bir kaşıkla ovarak yıkayın. Bu işlem, kokuyu nötralize eder ve sarımsak kokusunu büyük oranda giderir.

2. Limon Suyu ve Tuz Karışımı

Limon, kötü kokuları gidermek için doğal bir temizleyici olarak bilinir. Limonun asidik yapısı, sarımsak kokusunu hızlıca nötralize eder. Bir limonun suyunu sıktıktan sonra ellerinizi limon suyuyla ovun. Ardından bir miktar tuz ekleyerek ellerinizi tekrar ovalayın. Hem limonun ferahlatıcı kokusu ellerinizde kalacak hem de tuz, cildinizi yumuşatarak peeling etkisi yapacaktır.

3. Karbonat ve Sirke

Karbonat, kötü kokuları emme özelliğine sahip olduğu için sarımsak kokusunu gidermede de oldukça etkilidir. Biraz karbonatı suyla macun kıvamına getirin ve ellerinizi bu karışımla ovun. Ardından sirke ile durulayın. Bu işlem, ellerdeki kokuyu etkili bir şekilde yok edecektir.

4. Elma Sirkesi

Doğal asidik yapısıyla bilinen elma sirkesi, sarımsak kokusunu yok etmenin bir başka yolu. Elma sirkesiyle ellerinizi ovduktan sonra soğuk suyla durulayın. Koku hızla azalacak ve ellerinizde ferah bir his kalacaktır.

SARIMSAK KOKUSU NEDEN KALICIDIR?

Sarımsak, içerisindeki kükürt bileşenleri sayesinde bu kadar yoğun ve kalıcı bir kokuya sahiptir. Bu kükürt bileşenleri, deriye işleyerek uzun süre kalıcı hale gelir. Özellikle soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerin koku bırakma nedeni, bu bileşenlerin ciltle temas ettiğinde kalıcı hale gelmesidir. Neyse ki doğru yöntemlerle bu kokuyu tamamen ortadan kaldırmak mümkündür.

Sarımsak kokusunu gidermek için kimyasal içerikli temizleyiciler yerine doğal yöntemlerin tercih edilmesi, hem cildinizin sağlığı için daha iyidir hem de doğaya zararsızdır. Doğal yöntemler, ciltte kuruluk ve tahrişe neden olmadan kokuyu etkili bir şekilde giderir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN