Dünyanın en güvenli 5 ülkesi! Dünyanın sonu gelse o ülkeler yine ayakta kalacak

Dünyanın en güvenli 5 ülkesi! Dünyanın sonu gelse o ülkeler yine ayakta kalacak

Dünyanın en güvenli 5 ülkesi açıklandı! Dünyanın sonu bile gelse o ülkeler yine ayakta kalacak! İşte dünyanın en güvenli ülkeleri...

Bilim dünyası, sadece dünyanın nasıl oluştuğunu değil, aynı zamanda nasıl sona ereceğini de araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, insanlık için olası kıyamet senaryoları üzerine birçok teorik çalışma yapıldı. Maya Takvimi'nin 2012'de sona ermesiyle gündeme gelen kıyamet teorileri, bir süre sonra ilgi kaybetmiş olsa da, insanlar küresel felaket senaryolarına olan merakını tamamen yitirmiş değil.

DÜNYANIN SONUNA KARŞI EN GÜVENLİ ÜLKELER BELİRLENDİ

2018 ilkbaharında dünyanın sonu gelecek

Bilim insanları, insanlığın yok olmasına neden olabilecek küresel bir felaketin ihtimal dışı olmadığını vurguluyor. Olası bir kıyamet senaryosunda, hayatta kalmak için en güvenli ülkeler hangileri olurdu? Yapılan araştırmalarda, bu tür felaketlerden korunmak için en güvenli 5 ülke belirlendi.

Listenin başında, zengin doğa kaynakları, düşük nüfus yoğunluğu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla dikkat çeken Yeni Zelanda yer alıyor. Bu ülke, milyarderlerin kıyamet sığınaklarını inşa ettirdiği yerlerden biri olarak biliniyor. Jeotermal ve hidroelektrik enerjisiyle kendi kendine yetebilen Yeni Zelanda, aynı zamanda geniş tarım arazileri sayesinde gıda güvenliği sağlıyor.

En güvenli ülkeler listesinde yer alan diğer ülkeler ise İngiltere, İzlanda, İrlanda ve Avustralya oldu. Bu ülkeler, jeopolitik konumları ve doğal kaynakları açısından diğer coğrafyalara göre daha korunaklı olarak değerlendiriliyor. Ancak bilim insanları, böyle bir felaket senaryosunda insanlığın tamamının etkilenmemesinin neredeyse imkansız olduğunu belirtiyor.

Günümüzde, küreselleşen dünyada iletişim ağları tüm ülkeleri birbirine bağlamış durumda. Bu nedenle, küresel bir felaketin etkilerinden tamamen kaçınmak zor olsa da, bazı ülkelerin daha iyi korunma şansı olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN