Çamaşır makinesinin iç lastiği küflendiyse hemen deneyin! Bir çırpıda tüm lekeleri söküp alıyor

Çamaşır makinesinin iç lastiği küflendiyse hemen deneyin! Bir çırpıda tüm lekeleri söküp alıyor

Çamaşır makinenizin içerisinde bulunan lastik eğer küflendiyse mutlaka bu yöntemi deneyin! Bir çırpıda tüm lekeleri söküp atıyor...

Çamaşır makineleri, ev hayatının vazgeçilmez bir parçası olarak kirli çamaşırları hızlı ve verimli bir şekilde temizlerken, makinenin iç temizliği de büyük önem taşıyor. Özellikle çamaşır makinesinin lastiğinde zamanla oluşan küf ve kirler, hem makinenin iç kısmının kötü kokmasına hem de kıyafetlerin bu kokudan etkilenmesine neden olabiliyor.

ÇAMAŞIR MAKİNESİ LASTİĞİNDE OLUŞAN KÜF VE KİRLERİN TEMİZLİĞİ

Çamaşır makinesi lastiği nasıl temizlenir? Neden temizlenmeli? – Evim

Çamaşır makinesinin lastik kısmında biriken küf ve kirler, düzenli olarak temizlenmediğinde sağlık ve hijyen sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, çamaşır makinesinin lastik bölümünü etkin bir şekilde temizlemek önemlidir. İşte bu sorunu pratik bir şekilde çözmek için uygulayabileceğiniz etkili yöntem:

  1. Tuvalet Kağıdı ile Kaplama: İlk adım olarak, çamaşır makinesinin lastiğini kuru bir şekilde bırakın ve üzerini 3-4 kat tuvalet kağıdı ile kaplayın. Tuvalet kağıdının, lastiğin tüm yüzeyini kaplamasına özen gösterin.

  2. Çamaşır Suyu Kullanımı: Kaplama işleminin ardından, tuvalet kağıdının üzerine bolca çamaşır suyu dökün. Çamaşır suyu, küf ve kirlerin etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur.

  3. Bekleme Süresi: Çamaşır makinesinin kapağını kapatın ve bu şekilde en az 5 saat bekletin. Bu süre zarfında çamaşır suyu tuvalet kağıdına nüfuz ederek küf ve kirleri çözecektir.

  4. Makinenin Çalıştırılması: Bekleme süresi tamamlandıktan sonra, tuvalet kağıtlarını çamaşır makinesinin içerisinden çıkarın ve makinenizi 90 derecede boş bir şekilde çalıştırın. Bu adım, hem makinenizin iç temizliğini gerçekleştirecek hem de tüm küf lekelerini temizleyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN