Boğaza çekirdek kabuğu batmışsa bunu yapın, anında çıkarıyor! Bir yemek kaşığı tüm sorunu çözecek

Boğaza çekirdek kabuğu batmışsa bunu yapın, anında çıkarıyor! Bir yemek kaşığı tüm sorunu çözecek

Keyifli anlara eşlik eden çekirdeğin kabuğu kimi zaman istemsizce boğazımıza kaçar ve doğru müdahale yapılmadığında basit gibi görünen bu durum ölüme kadar götürebilir. Peki, böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor? İşte cevabı…

Çekirdek çitleme keyfi, sohbetlerin ve eğlenceli anların vazgeçilmezi olsa da, bazen boğaza takılan çekirdek kabukları rahatsızlık verebilir. Özellikle çekirdek kabuklarının yanlışlıkla boğaza kaçması, saatlerce süren rahatsızlıklara yol açabilir. Neyse ki, evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntemle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

BOĞAZA BATAN ÇEKİRDEK KABUĞU NASIL ÇIKAR?

Zeytinyağı ile Çekirdek Kabuğunu Çıkarma

Reddit'te paylaşılan bir öneriye göre, boğaza kaçan çekirdek kabuğunu çıkarmanın oldukça etkili ve basit bir yolu var. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

  1. Bir yemek kaşığı zeytinyağını ağzınıza alın.
  2. Çekirdek kabuğu boğazınızın hangi tarafında takılı kaldıysa, başınızı o yöne çevirin.
  3. Yağı yavaşça yutarken öksürmeye çalışın. Bu hareket, kabuğun yerinden oynamasına ve boğazınızdan çıkmasına yardımcı olabilir. Öksürük sırasında oluşan hava basıncı, kabuğun rahatça çıkarılmasına da katkıda bulunabilir.

bogaza-batan-cekirdek-kabugu-nasil-cikar-2.jpg

Ekmek İle Çekirdek Kabuğu Temizleme

Bir diğer etkili yöntem ise ekmek içi kullanımıdır. Şu şekilde uygulayabilirsiniz:

  1. Bir parça ekmek içini hafifçe çiğneyin.
  2. Ekmek içini boğazınıza doğru itin. Bu yöntem, ekmek kabuğunun boğazınızı süpürmesi gibi çalışarak çekirdek kabuklarını ve diğer küçük nesneleri boğazınızdan temizleyebilir. Ekmek içi, balık kılçığı gibi küçük nesnelerin çıkarılmasında da oldukça etkilidir.

BOĞAZA BİR ŞEY TIKANDIĞINDA NE YAPMALI?

Boğaza bir şeyin kaçması ciddi bir durum olabilir. İşte bu gibi acil durumlarda atılması gereken adımlar:

  1. Sakin Kalın: İlk adım, sakin kalmaktır. Panik yapmak, nefes almayı daha da zorlaştırabilir.
  2. Öksürün: Öksürük, boğazdaki yabancı nesneyi çıkarmanın en doğal yoludur. Kuvvetli bir öksürükle nesneyi dışarı atabilirsiniz.
  3. Heimlich Manevrası: Eğer öksürmek yeterli olmazsa ve nefes almakta zorlanıyorsanız, birinden Heimlich manevrası yapmasını isteyin. Bu, karına uygulanan baskıyla tıkanan nesneyi dışarı atmanıza yardımcı olabilir.
  4. Acil Durum Müdahalesi: Hiçbir yöntem işe yaramazsa ve kişi nefes almakta zorlanıyorsa, hemen 112'yi arayarak profesyonel yardım isteyin.

bogaza-batan-cekirdek-kabugu-nasil-cikar-1.jpg

Boğaza takılan çekirdek kabuklarından kurtulmak, doğru yöntemlerle oldukça basit olabilir. Ancak, ciddi bir durumda profesyonel yardım almayı unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN