Bir yudumu bile mide yanmasını yok ediyor! Meğer mide yanmasına karşı en etkili yöntem buymuş

Bir yudumu bile mide yanmasını yok ediyor! Meğer mide yanmasına karşı en etkili yöntem buymuş

Midede yanma birçok kişiyi endişelendiren bir durumdur. Bazı zamanlarda ciddiye alınan hastalık zaman zaman önemsiz bir duruma da dönüşebilir. Peki, mide yanması neden olur? Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması nasıl giderilir? Mide asidini ne geçirir? İşte, mide yanmasını gideren doğal yöntemler...

Mide yanması, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu oluşan bir rahatsızlık. Besinler, ağızdan özofagus yani yemek borusu aracılığıyla mideye iletilir.

Özofagus ile mide arasında ise bir tür kapakçık bulunur. Besinlerin, mideye inmesine olanak tanıyan ancak mideden yemek borusuna çıkmasını engelleyen bu kapakçık hızla açılıp kapanan kas dokusudur.

Özofagus alt kapakçığında oluşan rahatsızlıklar, besinlerin ve yiyeceklerin parçalanmasında önemli bir rol oynayan mide asidinin yemek borusuna kaçmasına yol açabilir. Mide asidinin yemek borusuna çıkması ile oluşan yanma, ekşime olarak da tanımlanabilir.

MİDE YANMASINA NE İYİ GELİR?

YULAF EZMESİ

Lif açısından zengin olan yulaf ezmesi, mideyi yatıştırmaya ve asit reflüsünü azaltmaya yardımcı olabilir.

MUZ

Muz, mide asidini nötralize eden doğal antiasit özellikleri nedeniyle mide yanmasına iyi gelir.

ZENCEFİL

Zencefil, mideyi yatıştırarak mide yanması semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

YOĞURT

Yoğurt, sindirim sistemini düzenleyen probiyotikler içerir ve mide yanması semptomlarını azaltabilir.

SEBZELER

Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde mide yanmasına iyi gelir.

TAM TAHILLI EKMEK

Tam tahıllı ekmek, lifli yapısı sayesinde mideyi yatıştırarak mide yanması semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

MİDE YANMASI NASIL GİDERİLİR?

Sabah'ta yer alan habere göre, Dr. İbrahim Saraçoğlu, mide yanması konusunda süt yöntemini öneriyor. Mide yanması olanlar mide yanması başladığında bir türk kahvesi fincanı büyüklüğündeki bardağa iki yudum süt koyup içmeli. Bir, iki dakika içerisinde ağrı geçer. Ağrı ilerleyen tekrar başlasa da tekrar süt içince ağrı geçecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN