Bekçi alımları 2024: Hangi tarihte bekçi alımları başlıyor, şartlar neler? İşte bekçi maaşları...

Bekçi alımları 2024: Hangi tarihte bekçi alımları başlıyor, şartlar neler? İşte bekçi maaşları...

Bekçi olmak isteyen ve alımları takip eden vatandaşlar büyük bir merakla alımların ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki bekçi alımları hangi tarihte başlıyor? Bekçi alım şartları neler? Bekçilerin maaşı ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar…

2024 yılı bekçi alımlarıyla ilgili merakla beklenen detaylar netleşmeye başladı. Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bekçi alım süreci, birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Ancak 2024 yılı için çarşı ve mahalle bekçiliği alımına dair henüz resmi bir ilan yayımlanmadı. Geçtiğimiz yıl 26 ilde yapılan alımlar, bu yıl da benzer bir süreç takip edebilir.

yeni-proje.jpg

2024 BEKÇİ ALIM İLANI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

2024 yılı 1. dönem bekçi alımına ilişkin resmi bir ilan henüz yayımlanmış değil. 2023 yılında 1.200 bekçi alımı yapılmıştı ve bu yıl da benzer bir alım yapılması bekleniyor. İlgili ilanlar, genellikle Polis Akademisi’nin ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web siteleri üzerinden duyurulacak. Başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı bilgisi doğrultusunda, başvuru tarihleri ve detayları yayımlandığında bu platformlardan takip edilebilir.

yeni-proje-1.jpg

2024 BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

2024 yılı için bekçi maaşlarında önemli bir güncelleme yapıldı. Temmuz ayında yapılan zammın ardından güncel bekçi maaşları şu şekilde:

En Düşük Bekçi Maaşı: 33.400 TL (Zamlı: 39.849,54 TL)

Ortalama Bekçi Maaşı: 41.300 TL (Zamlı: 49.275,03 TL)

En Yüksek Maaş: 52.000 TL (Zamlı: 59.655 TL)

İlkokul Mezunu ve Evli Bekçilerin Ortalama Maaşı: 33.400 TL (Zamlı: 39.849,54 TL)

Bu maaşlar, bekçilerin eğitim durumu ve kıdemine göre değişiklik gösterebilir. Kadrolu bekçiler için de maaşlar benzer oranlarda güncellenmiştir.

2024 bekçi alımları ve maaşlar hakkında en güncel bilgilere, ilgili resmi kurumların duyurularından ve web sitelerinden ulaşabilirsiniz. Başvuruların başlamasıyla birlikte detaylı bilgi ve başvuru süreçleri hakkında resmi açıklamalar yapılacaktır.

yeni-proje-2.jpg

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Kötü şöhretli olmamak
  • Memuriyete engeli olmamak
  • Silah taşımasına engel herhangi bir hukuki sorunu olmamak
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak
  • En az 167 cm boyunda olmak
  • Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak
  • Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN