Bardak bardak doğal antibiyotik! 80 çeşit üretiyor suyuna kadar satılıyor: Ağız yaraları ve boğaz ağrılarının ilacı

Bardak bardak doğal antibiyotik! 80 çeşit üretiyor suyuna kadar satılıyor: Ağız yaraları ve boğaz ağrılarının ilacı

Sofraların vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor kış aylarında tüketimi 2 kat artıyor. 80 farklı çeşidi ile üretiliyor denesinden suyuna kadar şifa sağlıyor. Ağız yarası bulunan boğaz ağrısı olan ona yapışıyor hastalıkları adeta vücuttan uzaklaştırıyor. Kimse sofradan eksik etmeyecek. İşte tüm detaylar…

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, grip ve soğuk algınlığı gibi salgın hastalıklarda artış gözlemleniyor. Hastanelere gitmek istemeyen ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyen pek çok kişi, doğal yöntemlere yöneliyor. Bu yöntemlerden biri de, sağlık uzmanları tarafından önerilen turşu ve turşu suyu. 80 çeşit turşu üreten Selman Kozan, bu doğal ürünlerin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekiyor.

GRİBE YAKALANAN ONA SARILIYOR

Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip vakaları, özellikle çocuklar ve bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde hızla yayılıyor. Selman Kozan, insanların bu hastalıklardan korunmak için doğal yöntemlere yöneldiğini vurguluyor. Bu bağlamda, turşu ve turşu suyu, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk algınlığına karşı korunmak için sıklıkla tercih ediliyor. Kozan, "Turşu ve turşu suyu, boğaz ağrıları, ağız yaraları ve öksürük gibi şikayetlerde faydalı olabilir," diyor.

Konyalılar soluğu burada alıyor. Kış aylarının vazgeçilmezi

TURŞUNUN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Selman Kozan, doğal probiyotik turşu ve turşu suyunun, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için önemli bir kaynak olduğunu belirtiyor. "Gelişme çağındaki çocuklar başta olmak üzere, herkes için turşu tüketimi oldukça faydalıdır," diyen Kozan, turşunun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ile mücadelede etkili olduğunu ekliyor. Ayrıca, diyabet hastalarının da diyetisyen kontrolünde turşu tüketiminin sağlık açısından yararlı olabileceğini belirtiyor.

GELENEKSEL KÜLTÜR GELECEK NESİLLERE AKTARILIYOR

Turşunun Türk mutfağındaki yeri oldukça önemli. Ancak zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Kozan, Konya'da farklı turşu çeşitleri ile bu kültürü canlandırmak için çaba gösterdiklerini ifade ediyor. Kozan, insanların evlerinde kendi turşularını kurmaya devam ettiğini, fakat kendilerinin sunduğu farklı lezzetlerle bu kültürü yaşatmaya çalıştıklarını söylüyor.

Üçlü salgına karşı savaşan en doğal antibiyotik: Turşu

FARKLI ÇEŞİTLERİ İLE SOFRALARI SÜSLÜYOR

Kozan, çeşitli turşuların sağlık yararlarına dikkat çekiyor. Özellikle bamya, acur ve kapari turşusunun faydalı olduğunu belirten Kozan, kapari turşusunun birçok müşterisinden olumlu geri dönüşler aldığını ifade ediyor. Ayrıca, doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak turşusunun da yoğun ilgi gördüğünü ekliyor.

DOĞAL VE KATKISIZ ÜRETİLİYOR

Selman Kozan, tüm turşu çeşitlerinin tamamen doğal yollarla üretildiğini ve katkı maddesi içermediğini vurguluyor. "Turşularımız yüzde yüz doğaldır; katkı maddesi ve koruyucu yoktur," diyen Kozan, eski usul yöntemlerle ürettikleri turşuların, doğal lezzetini ve sağlığını koruduğunu ifade ediyor. "Turşularımızın kurma suyunu doğru ayarladıktan sonra lezzetini yakalıyoruz," diye konuşan Kozan, el yapımı ve fabrikasyon olmayan ürünlerinin sağlık açısından önemli faydalar sağladığını vurguluyor.

Turşu suyunun faydaları nelerdir - Gedelek Turşucusu

Kış aylarında sağlığınızı korumak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için turşu ve turşu suyu tüketimi, doğal bir çözüm sunuyor. Geleneksel turşu kültürünün yaşatılması, hem sağlıklı hem de lezzetli alternatifler sunarak topluma fayda sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN