Babasının koyunlarına bakacak çoban bulamadı! Banka müdürlüğünden istifa etti, çoban oldu

Babasının koyunlarına bakacak çoban bulamadı! Banka müdürlüğünden istifa etti, çoban oldu

Babasının koyunlarına bakacak çoban bulamayınca harekete geçti! Banka şube müdürlüğünden istifa ederek çoban oldu...

Sivas'ta banka şube müdürü olarak görev yapan Çağlar Çetin, babasından miras kalan hayvanlara bakacak çoban bulamaması üzerine bankacılık kariyerine son vererek baba mesleği olan hayvancılığa adım attı.

BANKACILIKTAN HAYVANCILIĞA GEÇİŞ

Kayseri'de yaşayan Çağlar Çetin, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 2010 yılında mezun olduktan sonra bankacılık sektörüne adım attı. 2011 yılında bankacılığa başlayan Çetin, 2019 yılına kadar çeşitli şubelerde tarım portföyü yöneticiliği yaptı ve ardından Sivas Kangal Şubesi'nin müdürü oldu. Ancak babasının vefatının ardından, hayvanlara bakacak bir çoban bulamayan Çetin, bankacılığı bırakıp Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesine yerleşti ve tarım ve hayvancılık sektörüne yöneldi.

Çoban bulamayan banka müdürü istifa etti 1

Yaklaşık iki yıldır tarım ve hayvancılıkla uğraşan Çetin, 150 küçükbaş hayvanla başladığı işini şu anda 350 hayvana çıkarmış durumda. Çetin, "2011'den 2019'a kadar bankacılık yaptım. 2019'da şube müdürü oldum. Çoban bulamadığımız için hayvancılığa başladım. Kendi kaba yemimizi üretmek en büyük avantajımız" şeklinde açıklamada bulundu.

Çoban bulamayan banka müdürü istifa etti 3

Gençlere ata mesleklerini bırakmamalarını tavsiye eden Çetin, "Hayvancılık ve tarımda verimlilik arttı. Gençlere ata mesleklerini bırakmamalarını öneriyorum. Koyun bereketli bir hayvandır ve iyi kazanç sağlar. Üretmeyen ülkeler batmaya mahkumdur" diyerek sektördeki fırsatlara dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN