69 nerenin plakası?

69 nerenin plakası?

Motorlu araçların tanınması ve kayıt altına alınması için kullanılan araç plakaları, her bir aracın kimlik kartı niteliğindedir. Türkiye'de il kodları olarak kullanılan plakalardan biri de 69 numaradır. Peki 69 nerenin plakası?

Plaka sistemleri, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır. Türkiye'de ise plaka sistemleri 1962 yılında günümüzdeki şeklini almıştır. Bu sistemde her il ve ilçe için özel plaka numaraları bulunmaktadır. Peki 69 nerenin plakası? 69 numarayı Türkiye'de Bayburt ilimiz plaka kodu olarak kullanmaktadır. Bu plaka numarası, Bayburt iline aittir.

Bayburt, 1927 ile 1989 yılları arasında Gümüşhane'ye bağlı bir ilçe iken, 15 Haziran 1989 tarihinde il statüsüne yükselmiştir. Bu statü değişikliği ile birlikte, Bayburt için özel bir plaka kodu belirlenmiş ve 69 numara il kodu olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN