Hande Yener kaç yaşında, nereli ve evli mi? Hayat hikâyesi nedir?

Hande Yener kaç yaşında, nereli ve evli mi? Hayat hikâyesi nedir?

Pop müziği denince parmakla gösterilenler arasında yer alan ünlü sanatçı Hande Yener’in hayat hikâyesi, çok şaşırtıcı… Aslen nereli olduğuna dair bilgi bulunmayan Hande Yener’in ailesi, sanatçıya küçükken konservatuvara gitmesine izin vermeyince, o da 2. sınıfta liseyi bırakarak evlenmiş.

Bir mağazada tezgâhtarlık yaptığı esnada Hülya Avşar’la tanışma fırsatı bulan Hande Yener, çok sevdiği Sezen Aksu’ya ulaşmak istediğini söylemiş. Avşar’ın yardımlarıyla Sezen Aksu’ya ulaşan Hande Yener’in hayatının dönüm noktası ise bu olmuş… Bir dönem elektro şarkılar yazsa da her eserinde pop dünyasının altını üstüne getirmeyi başarmış.

HANDE YENER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Sahne ismiyle Hande Yener olarak bilinen Makbule Hande Özyener, 12 Ocak 1973’te İstanbul Kadıköy’de doğdu. Çıkış yaptığı 2000’li yıllardan itibaren pop listelerinde üst sıralara kadar yükselmeyi başaran şarkılarıyla Türk pop müziğinde kendine yer edinen Hande Yener, müziğinin yanında değiştirdiği imajları ve kıyafetleriyle de adından söz ettirmeyi başarıyor. 

Bazen müzikal tarzında da değişiklikler yapan Hande Yener, bir dönem pop müzikten elektronik müziğe geçiş yaptı. Kısa süren bu tarzının ardından yeniden pop müziğe dönen Hande Yener’in, meslektaşı Demet Akalın’la yaptığı atışmalar Türkiye'de magazin gündeminde sık sık yer aldı.

HANDE YENER'İN ŞAŞIRTICI HAYAT HİKÂYESİ

Ortaokul eğitiminin ardından ailesi konservatuvara gitmesine izin vermeyen Hande Yener, Erenköy Kız Lisesi'ne başladı fakat bu okulu 2. sınıfta bırakarak evlendi. Küçük yaşlarından bu yana hayalini kurduğu şarkıcılığı yapabilmek adında 20’li yaşlarının başında Sezen Aksu'ya ulaşmaya çalışan Hande Yener, tezgâhtarlık yaptığı mağazaya gelen Hülya Avşar aracılığıyla Aksu'yla tanışma fırsatı buldu.

Sezen Aksu'nun yanında bir dönem geri vokallik yapan ve ardından Altan Çetin ile çalışarak hazırladığı ilk stüdyo albümü Senden İbaret'i 2000’de yayımlayan Hande Yener’in bu albümünün ardından MÜ-YAP sertifikalı Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002), Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004) ve Apayrı (2006) dahil olmak üzere çeşitli başarıları peş peşe geldi. 2000’li yılların en iyileri arasında gösterilen albümler hazırlayan Hande Yener, Nasıl Delirdim? (2007) albümüyle tarzını elektronik müziğe kaydırarak birkaç albüm yaptı. Kariyerinin ilk 10 senesini oluşturan bu dönemde ‘Yalanın Batsın’, ‘Sen Yoluna... Ben Yoluma…', ‘Acele Etme’, ‘Kırmızı’, ‘Kelepçe’, ‘Aşkın Ateşi’, ‘Kibir’ ve ‘Romeo’ gibi birçok şarkısı ile büyük başarılar elde eden Hande Yener’in elektronik müzik dönemindeki çalışmaları eleştirel övgü yakalasa da pop müziğe nazaran ticari kayıp yaşamasının önüne geçemedi ve bu durum yapım şirketleriyle de çeşitli problemler yaşamasına neden oldu.


İki kez yapım şirketi değiştirmek zorun kalan Hande Yener, elektronik müzik dönemini birkaç sene içerisinde noktalayarak Hande'ye Neler Oluyor? (2010) albümüyle hem pop müziğe hem de pop listelerine geri dönmeyi başardı. Kariyerinin ikinci pop dönemindeki albümleri sık sık ilk dönemindeki albümlerle karşılaştırılarak eleştiriler alsa da özellikle Mükemmel (2014) ve Hepsi Hit (2016-17) albümlerinden çıkan birçok şarkısı ülkesinde yılın en çok dinlenen pop şarkıları arasına girdi. 

Bu dönemlerde ‘Bodrum’, ‘Ya Ya Ya’Ya', "Naber", "Sebastian", "Mor", "Bakıcaz Artık" ve "Beni Sev" gibi birçok şarkısı en çok dinlenenler arasına giren Hande Yener, hayranı olduğu Madonna başta olmak üzere birçok isimden etkilendi. İmajı, canlı performansları ve klipleriyle Madonna'nın da aralarında yer aldığı çeşitli şarkıcılarla benzer bulunarak sıkça karşılaştırılan Hande Yener, Türkiye'de 2000’li senelerde tek bir albümü bir milyondan fazla satan az sayıdaki şarkıcıdan biri oldu. 

2013 yılında YouTube'da en çok izlenen Türk şarkıcı olan Hande Yener, 2010'ların ikinci yarısında iş hayatına atıldı ve dönemsel olarak çeşitli gece kulübü ve plajların işletmesini üstlendi. Hande Yener, bugüne kadar 5 Altın Kelebek Ödülü ve 4 Kral Türkiye Müzik Ödülü dâhil olmak üzere onlarca ödülün sahibi oldu.

HANDE YENER EVLİ Mİ?

Ümit Cem Şenol’la 2019 yılında ayrılan Hande Yener’in, kalbini rapçi Misha’ya kaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Hande Yener, bir restoranda düzenlenen düzenlenen doğum günü partisine yeni sevgilisiyle katılmıştı. Hande Yener, aynı gece Misha ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından da paylaşarak sürpriz aşkı ilan etmişti.

hande-yener-kac-yasinda-nereli-ve-evli-mi-hayat-hikayesi-nedirrrr.jpeg

HANDE YENER ALBÜMLERİ VE ŞARKILARI

Sen Yoluna... Ben Yoluma... (2002)

Senden İbaret (2000)

Apayrı (2006)

Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor (2004)

Hipnoz (2008)

Nasıl Delirdim? (2007)

Hande'ye Neler Oluyor? (2010)

Hayrola? (2009)

Kraliçe (2012)

Teşekkürler (2011)

Hepsi Hit Vol. 1 (2016)

Mükemmel (2014)

Carpe Diem (2020)

Hepsi Hit Vol. 2 (2017)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN