Gürmen Grup Yönetim Kurulu üyesi ve Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan hayatını kaybetti

Gürmen Grup Yönetim Kurulu üyesi ve Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan hayatını kaybetti

İş dünyasının önemli isimlerinden Ramsey’in patronu Hüseyin Doğan hayatını kaybetti. Cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınacak.

Türk iş dünyası bir büyük ismini daha kaybetti. Gürman Grup Yönetim Kurulu üyesi ve Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan, vefat etti. Doğan uzun süredir kanserle savaşıyordu. Hüseyin Doğan’ın cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde  kılınacak. Hüseyin Doğan’ın ağabeyi, Futbol Federasyonu eski Başkanı Hasan Doğan da 2008 yılnda hayatını kaybetmişti. 

BMD'den yapılan yazılı açıklamada, Doğan'ın yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak, bu akşam vefat ettiği belirtildi. Doğan'ın cenazesinin ise bugün öğle vakti Fatih Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BMD Başkanı Sami Kariyo, şunları kaydetti:

"2013-2015 döneminde yürüttüğü BMD Başkanlığı döneminde yardımcılığını yapmaktan onur duyduğum sevgili dostum Hüseyin Doğan yaşamını yitirdi. Adil, nazik ve bilge kişiliğini saygıyla izleyerek, çok şey öğrendiğim, liderliği, altın kalbi ve mütevaziliğiyle anılarımda her zaman yaşayacak olan Sevgili Hüseyin Doğan, perakende sektörünün önde gelen bir üyesiydi. Değerli Başkanımızı, köklü bilgi birikimi, engin deneyimi, Türkiye perakendesinin daha da
gelişmesine yönelik liderliği ve Türk markalarının uluslararası alanda büyümeleri için yürüttüğü azimli çalışmalarıyla hatırlayacağız. BMD Başkanı sıfatıyla, her zaman iyi niyete, iş birliğine, yardımlaşmaya ve dayanışmaya inanan bir anlayışla hareket eden sevgili Hüseyin Doğan, alçakgönüllü ve özverili kişiliğiyle hepimize örnek olmaya devam edecektir. Değerli Başkanımız Hüseyin Doğan'a rahmet, ailesine, Gürmen Topluluğuna ve derneğimizin tüm
üyelerine başsağlığı dileriz."

Hüseyin Doğan, Türk iş dünyasının sevilen simalarından biriydi. Doğan, başta Ramsey ve KİP olmak üzere Türk Tekstil dünyasına pek çok marka kazandırmıştı. Doğan bu markaları, bugün dünyanın dört bir yanında şubeleri bulunan dev bir markaya dönüştürmeyi başarmıştı.

LONDRA’DAN BAŞLADI

Memleketi Kastamonu’dan çıktığında dev bir tekstil imparatorluğuna dönüşecek yolunu da çizmişti Hüseyin Doğan. İstanbul’da büyüyen Doğan, öğrenimini de burada tamamladıktan sonra Londra’ya,  Ramsey’in ilk kurucusu, isim babası ve eniştesi Remzi Gür’ün yanına gitti. Gür, 1970’li yıllarda İngiltere’nin başkenti Londra’da aynı isimle konfeksiyon üretimi yapıyordu.

İngiltere’den Türkiye’ye dönerek büyük yatırım planları kuran Doğan ve ailesi bu planlarını 1984 yılında hayata geçirecekti. Kastamonu Araç ile başlayan fabrika yatırımlarına Karabük-Safranbolu ve Türkiye’nin pek çok noktasına taşımayı başardı.

İş dünyasının yanı sıra sosyal çevresinde de yardımseverliği, nezaketi ile oldukça sevilen  sevilen Hüseyin Doğan’ın vefatı büyük bir üzüntüye neden oldu. Doğan’ın ölümünün  ardından iş dünyası sevenleri acılarını ve ilk tepkilerini sosyal medya hesaplarından yazdıkları mesajlarla gösterdi:

İŞ DÜNYASINDA NEZAKETİN SEMBOLÜYDÜ

Nail Olpak: Değerli Dostum, kardeşim, Hüseyin Doğan, Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuştu. Kendisine rahmet, ailesine sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun

Birleşik Markalar Derneği: Nezaketi, altın kalbi ve alçakgönüllüğüyle yeri doldurulamaz insan,Sevgili Başkanımız Hüseyin DOĞAN’ı kaybettik

Hamdi Topçu: Değerli dostum mümtaz insan Hüseyin Doğan Ağabeyimiz vefat etmiştir. Kendisine rahmet ailesine sevenlerine sabır diliyorum.Başımız sağolsun...

Hüseyin Doğan Kimdir?

Hüseyin Doğan, Kastamonulu bir ailenin çocuğu. İstanbul’da büyümüş, okumuş. Eniştesi Ramsey’in kurucusu Remzi Gür. Hüseyin Doğan da üniversiteyi bitirdikten sonra aile şirketlerinde çalışmaya başladı. Ramsey İcra Kurulu Başkanı. Remzi Gür’ün kurduğu Gürmen Group’un çatısı altında Ramsey, Emilio ve Kip markaları var.

Aslen Kastamonulu olan Doğan İstanbul'da büyüdü. Hüseyin Doğan 4 kız babası en büyüğü 28 yaşında. En küçüğü 18 yaşında. Büyük kızı bir süre başka bir şirkette çalıştı, sonra da  Gürmen Group’un perakende bölümünde işe başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN