Sezai Karakoç'un Diriliş Işığı yayına başladı

Sezai Karakoç'un Diriliş Işığı yayına başladı

Türkçenin büyük şairi ve Diriliş ekolünün kurucusu Üstad Sezai Karakoç gazete çıkarttı. "Diriliş Işığı" adlı gazetenin ilk sayısı 12 Mayıs'ta okuyucuyla buluştu. Gazetede, Türkiye siyasetiyle ilgili önemli metinler yer alıyor.

Üstad Sezai Karakoç, Diriliş yayınları bünyesinde bir gazete çıkarttı. "Diriliş Işığı" adlı gazete 12 Mayıs'ta okuyucuyla buluştu. Diriliş Işığı gazetesi sadece 1 kuruş.

15-05/21/sezai-karakoc.jpg

Diriliş Işığı 12 Martta çıktı

1968'te  Diriliş yayınları kuran Sezai Karakoç, şimdi de 'Diriliş Işığı' adlı bir gazete çıkarttı. Gazetede hem Yüce Diriliş Partisi'nin seçime bağımsız olarak girecek adayları tanıtılıyor hem de partinin ideolojik yapısını anlatan yazılar yer alıyor. Gazete; Maide Süresi'nin 32. ayeti ile başlıyor: "Bir insan öldüren bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı dirilten bütün insanlığı diriltmiş gibidir..." İlk sayısı 12 Mayıs 2015'te yayınlanan gazetenin baş yazısı Sezai Karakoç'un" Diriliş Görüş ve Hareketi ve Milletimiz" adlı makalesi oldu. Yeni çıkan gazetede Diriliş Dergisi'nin 1970 ve başka tarihli sayılarında yayınlanan yazılar da tekrar yayına alındı. Gazetenin son sayfasında Diriliş Bildirisi'ne yer verilirken, Sezai Karakoç'un birçok eseri de yayınladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN