Yurtdışı hayaliniz için vize beklemeyin! Yeni liste belli oldu: Bu ülkeler vize derdi olmadan kapısını açıyor

Yurtdışı hayaliniz için vize beklemeyin! Yeni liste belli oldu: Bu ülkeler vize derdi olmadan kapısını açıyor

Yurtdışı tatili yapmak isteyenler vize engelinden dolayı tatil planını ertelemek zorunda kalabiliyor. Ancak, Türkiye’de artan maliyetlerden dolayı siz de tatilinizi yurtdışında geçirmek istiyorsanız vizeyi engel olarak görmenize gerek yok. Öyle ki bu ülkeler vize derdi olmadan kapısını açıyor. İşte, vizesiz tatil yapabileceğiniz ülkeler…

Son yıllarda yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri, Türkiye’deki tatilcilerin yurt dışında tatil yapma arayışını artırdı. Schengen ülkelerine yönelik artan talep sonucunda vize randevuları için verilen tarihler birkaç ay sonrasını gösterirken, yerli turistler vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arayışına girdi. İşte Türkiye vatandaşlarının vizesiz olarak ziyaret edebileceği ülkeler:

AVRUPA’DA VİZESİZ SEYAHAT EDİLEBİLECEK ÜLKELER

Arnavutluk

Avrupa'da vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Arnavutluk, başkent Tiran’a İstanbul’dan sadece 1,5 saatlik bir uçuş mesafesindedir. Arnavutluk’ta 90 gün boyunca turistik amaçlı konaklama yapabilirsiniz. Ülkenin popüler şehirleri arasında Tiran, Saranda ve Dıraç bulunuyor.

Sırbistan

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Sırbistan, 420 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalmış bir ülkedir. Vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasında yer alan Sırbistan'da 90 güne kadar turistik amaçlı konaklama yapabilirsiniz. Sırbistan’ın hamamları, camileri ve kiliseleri keşfedilmeyi bekliyor.

Ukrayna

Ukrayna, Doğu Avrupa'nın en gözde destinasyonlarından biridir. Kiev'in canlı gece hayatı, Odessa'nın tarihi yapıları ve ülkenin doğal güzellikleri sizi bekliyor. Ukrayna'da 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Karadağ

Karadağ, deniz ve kumsallarıyla ünlü bir ülkedir. Osmanlı izlerini taşıyan Karadağ, tarihi güzelliklerin yanı sıra deniz tatili imkanı da sunuyor. 90 gün boyunca vizesiz olarak Karadağ’da konaklayabilirsiniz.

vizesiz-tatil-yapilacak-ulkeler-1.jpg

DOĞU AVRUPA’DA VİZESİZ SEYEHAT EDİLEBİLECEK ÜLKELER

Moldova

Denize kıyısı olmayan Moldova, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Puşkin'in sürgün yıllarını geçirdiği Moldova'da, 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirsiniz. Dinyester Vadisi ve karlı dağlar, fotoğrafçılar için harika alanlar sunuyor.

Makedonya

Makedonya, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan Balkan ülkelerindendir. Eğlenceli bir gece hayatı ve kayak imkanları sunan Makedonya, 90 gün boyunca vizesiz ziyaret edilebilir. Üsküp ve Ohri gibi şehirler görülmeye değer.

Belarus (Beyaz Rusya)

Belarus, Kuzey Avrupa'nın doğal güzellikleriyle ünlü bir ülkedir. Ülkenin geniş ormanları, gölleri ve nehirleri huzurlu bir tatil sunar. 90 güne kadar vizesiz seyahat edilebilen Belarus’ta, Haziran ayında Minsk'te düzenlenen Beyaz Geceler festivalini kaçırmayın!

Kosova

Kosova, Osmanlı izlerini taşıyan bir diğer Balkan ülkesidir. Priştine, Kosova’nın başkenti ve en turistik şehridir. Kosova'da 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilirsiniz.

vizesiz-tatil-yapilacak-ulkeler-2.jpg

GÜNEY AMERİKA VE ASYA’DA VİZESİZ SEYAHAT EDİLEBİLECEK ÜLKELER

Arjantin

Arjantin, 90 gün boyunca vizesiz seyahat edilebilecek ülkelerden biridir. Güney Amerika’nın kültürel zenginliklerini keşfetmek için mükemmel bir tercihtir.

Fiji

Fiji, 90 gün boyunca vizesiz ziyaret edilebilecek tropikal bir adadır. Beyaz kumlu plajları ve berrak denizi ile ünlüdür.

Güney Kore

Güney Kore (Kore Cumhuriyeti), 90 gün boyunca vizesiz seyahat edilebilecek bir başka Asya ülkesidir. Modern şehirleri ve zengin kültürel mirasıyla dikkat çeker.

Filipinler

Filipinler, 30 gün boyunca vizesiz olarak ziyaret edilebilecek bir ülke olup, tropikal plajları ve su altı yaşamıyla ünlüdür.

Kosta Rika

Kosta Rika, 90 gün boyunca vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasında yer alır. Zengin biyolojik çeşitliliği ve doğal parkları ile dikkat çeker.

Azerbaycan

Azerbaycan, 90 gün süreyle vizesiz ziyaret edilebilecek ülkelerden biridir. Ülkenin tarihi ve kültürel zenginlikleri gezginleri bekliyor.

vizesiz-tatil-yapilacak-ulkeler.jpg

KITA İÇİNDEKİ VİZESİZ ALTERNATİFLER

Gürcistan

Gürcistan, hem pasaportsuz hem de vizesiz olarak ziyaret edilebilecek ülkelerden biridir. 365 gün boyunca vizesiz konaklama imkanı sunar. Eğlenceli gece hayatı ve tarihi şehirleri ile tanınır.

Andorra

Andorra, Fransa ve İspanya arasında yer alan bir Güney Batı Avrupa ülkesidir. 90 gün boyunca vizesiz seyahat edilebilir. Kayak pistleri ile ünlüdür ancak ulaşım için önce Fransa veya İspanya’ya gitmeniz gerekmektedir.

Türkiye’den vizesiz gidilebilecek bu ülkeler, tatil planlarınızı yaparken göz önünde bulundurabileceğiniz harika alternatifler sunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN