Yurt dışı siparişlerinde 30 euro sınırında muafiyet şartı belli oldu! Bu yöntemle gelen ürünler sınıra takılmıyor

Yurt dışı siparişlerinde 30 euro sınırında muafiyet şartı belli oldu! Bu yöntemle gelen ürünler sınıra takılmıyor

İnternetteki alışveriş sitelerinde yurt dışından gelen siparişlerde en az alışveriş tutarı 30 euro olarak sınırlandırılması uygulaması 21 Ağustos 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Fakat başka bir yöntemle getirilen ürünlerde 30 euro sınırı olmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, 4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair kararla, 21 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla yurt dışından getirilen eşyaların maktu vergi oranları değiştirilmişti.

YURT DIŞINDAN YANIMIZDA GETİRDİĞİMİZ ÜRÜNLERDE 30 EURO SINIRI VAR MI?

Gazeteoksijen'de yer alan habere göre, yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti 150 eurodan 30 euroya düşürülürken, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen kargolarda vergi yüzde 18'den yüzde 30'a yükseltilmiş, AB dışı ülkelerden gelen kargolarda ise vergi yüzde 30'dan yüzde 60'a çıkarılmıştı. 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması halinde yukarıdaki oranlara ek yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi tahsil edilecek.

Eğer bir kişi yurt dışına çıkarken bu ürünleri kendisi getiriyorsa herhangi bir tarifeye veya sınırlamaya dahil değil.

EN AZ ALIŞVERİŞ TUTARI DEĞİŞTİ

'Temu Yasası' olarak da anılan yeni karar, elektronik ortamdaki alışveriş sitelerini olumsuz etkiledi. Ülkemizde de popüler ve sık kullanılan Çinli e-ticaret platformu Temu, yeni düzenlemenin açıklanmasının ardından platformdaki sepet limitlerini güncellemişti. Şirket, 2000 TL olan minimum sipariş tutarını 670 TL'ye indirme kararı aldı.

Ucuz ve indirimli ürünlerle birçok ülkede hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşan Temu, ürünleri Çin'deki üreticilerin fabrikalarından veya depolarından doğrudan tüketiciye göndererek fiyat avantajı sağlıyor. Temu Kurucusu Colin Huang bugün Çin'in en zengin kişisi olarak biliniyor.

TİCARET BAKANLIĞI POSTA VE HIZLI KARGO MUAFİYETİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN