Yumaklı'dan belediyelere sokak hayvanları uyarısı: Ya barınak yap ya da cezasına katlan

Yumaklı'dan belediyelere sokak hayvanları uyarısı: Ya barınak yap ya da cezasına katlan

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanları konusunda belediyelere son uyarısını yaptı. Yumaklı, Mart ayına kadar barınak yapmayan ve bütçe ayırmayan belediyeler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Belediyelerin sorumluluğunu hatırlatan Bakan, vatandaşlara da belediyeleri görevlerini yerine getirmemeleri halinde savcılığa şikâyette bulunma çağrısı yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, belediyeleri sokak hayvanları konusunda sorumluluklarını yerine getirmeleri için sert bir şekilde uyardı. Tüm belediyelerin denetleneceğini belirten Yumaklı, "Mart ayına kadar sokak hayvanları için bütçe ayırmayan ve barınak yapmayan belediyeler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, belediyelerin sokak hayvanlarını toplamak ve sahiplendirmekle yükümlü olduğunu vurgulayarak, sahiplendirilmeyen hayvanların kamu adına belediyeler tarafından sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlık olarak yer tahsisi desteği sağlanabileceğini ifade eden Yumaklı, vatandaşların da belediyelerin görevlerini yerine getirmemesi durumunda savcılığa şikâyette bulunmaları gerektiğini belirtti.

Belediyelere yönelik denetimlerin sıkılaştırılacağını kaydeden Bakan, "Başıboş sokak hayvanları konusunda vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için bakanlık olarak harekete geçtik, belediyelerin de üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
  • Ahlak / 03 Şubat 2025 16:36

    Umarım bu hayvanları işi bitince sokağa atanlarıda toplar ve gereken işlemi yaparsınız. Etrafında kaç tane sokakta doğup büyüyen ve tekrar doğum yapan köpek görüyorsunuz. Köpek popülasyonun tamamına yakını sokağa atılmış hayvanlardan oluşuyor. İnsanların çoğu kendine dokunmadıkça bu konu ile ilğilenmiyor. Belediyeler köpekleri kısırlaştırıp kendi küpelerini takıp o belediye sınırlarında yaşayadığını kayıt altına almak istemiyor. Kısırlaştırılmamiş dişi köpek bakmak yasaklanmalı.

    Yanıtla (0) (0)
  • Manisali / 03 Şubat 2025 01:21

    Manisa buyuksehir merkez Yunusemre ve Sehzadeler belediyesi de okuyodur haberi insallah.Bu havyanlari sokakta bakmak yerine barinaga niye toplamiyodunuz.Yunusemredeki bolgenin en buyuk barinagini niye acmiyosunuz?

    Yanıtla (1) (2)
  • vatandaş / 30 Ocak 2025 09:53

    Bu sabah okuduğum en güzel haber.

    Yanıtla (3) (6)
  • Sevgi Bulanık / 02 Şubat 2025 12:08

    Bende çok üzülüyorumdum köpekleri katlediyorlar diye masumlara hem yazlık hem de kışlık barınaklar yapsınlar bu dünyada ne köpeksiz olur nede kedisiz olur vicdan merhamet acıma duygusu vede bakım şart masumları sokak aralarından barınaklara tüm belediyeler toplasın toplamasınada ama barınağa kapattıklarında masumları havasız aç ve susuz bırakmasınlar yoksa Allah'ın atacağı tokat ana baba tokatına benzemez hatırlatayım dedim.

    Yanıtla (8) (0)
  • Ddt / 30 Ocak 2025 11:09

    25 sene nin sonucu çözümü bu mu

    Yanıtla (3) (1)
  • Görüş / 30 Ocak 2025 10:22

    Aynı diğer işlerde olduğu gibi devlet yapsın barınakları. Belediyelerden tahsil etsin.

    Yanıtla (6) (2)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN