YSK'dan 'CHP'nin olağanüstü kurultayını iptal etti' iddialarına yalanlama: Gündemimizde dahi yok

YSK'dan 'CHP'nin olağanüstü kurultayını iptal etti' iddialarına yalanlama: Gündemimizde dahi yok

YSK, CHP'nin olağanüstü kurultayının iptal edildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Açıklamada, “Herhangi bir partinin kongresini iptal kararımız olmadığı gibi gündemimizde buna yönelik bir başvuru dahi yoktur” denildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), son günlerde sosyal medyada yayılan “CHP'nin 6 Nisan’da gerçekleştireceği Olağanüstü Kurultay'ın iptal edildiği” yönündeki iddialarla ilgili resmi bir açıklama yayımlayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin asılsız olduğu vurgulanırken, YSK’nın böyle bir karar almadığı gibi gündeminde buna dair herhangi bir başvurunun dahi bulunmadığı ifade edildi.

"İDDİALAR ASILSIZ, SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ YOK"

YSK tarafından yapılan açıklamada, özellikle sosyal medya platformlarında yayılan bazı paylaşımların kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığı ve bu tür dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medyada dolaşıma sokulan iddialar tamamen asılsız olup YSK’nın herhangi bir partinin kongresini iptal kararı olmadığı gibi gündeminde buna yönelik bir başvuru dahi bulunmamaktadır. Ayrıca Yüksek Seçim Kuruluna ait resmi internet sitesi dışında herhangi bir sosyal medya hesabı kesinlikle bulunmamaktadır.”

Bu açıklamayla birlikte, YSK’nın kurumsal iletişiminde sadece resmi internet sitesini kullandığı ve başka hiçbir sosyal medya hesabından açıklama yapılmadığı bir kez daha vurgulandı.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILIYOR

YSK, söz konusu yalan haberleri yayan kişi ve hesaplar hakkında yasal sürecin başlatılacağını da duyurdu. Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı:

“Konu ile alakalı yasal süreç başlatılacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
  • Kim sorumlu / 23 Mart 2025 13:38

    Şimdi Chp yönetimi YSK nin bu aciklamasini sosyal hesap olmadigini meydanlarda ifade eder mi? Mağduriyet edebiyatına dikkat edin. Elektrik gibidir çarpar. Her konunun bir cilki çıktı kısmı vardır. Sevenler Chp ye iletsin. Sevneyenler de cilkin çıkmasını bekliyor

    Yanıtla (0) (0)
  • Ahmet / 23 Mart 2025 12:12

    Her seyi tek adam belirledigi icin simdilik gündeminizde olmamasi gayet normal. Ayni zarfa konan oylarin birkismini iptal etirende siz degildiniz.

    Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN