Yoga hocası olması işe yaradı: Cezaevinden kaçmayı başardı! 'Çok hızlı hareket edebiliyordu' diyerek anlattılar

Yoga hocası olması işe yaradı: Cezaevinden kaçmayı başardı! 'Çok hızlı hareket edebiliyordu' diyerek anlattılar

Kara para aklama operasyonlarında kilit rol oynayan yoga eğitmeninin hapisten kaçtığı öğrenildi. Tanıyanlar, firari yoga hocasını anlattı. İşte detaylar...

Bir suç çetesinin milyonlarca poundluk kirli parasını İngiltere'den Dubai'ye kaçıran İskoç yoga öğretmeni hapisten kaçtı. 43 yaşındaki Bridget Taylor, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bankalara aklanmak üzere Heathrow Havalimanı'ndan çantalar almak için yaptığı yolculuk başına 3 bin pound kazandı.

Bridget Taylor, güvenlik görevlisi köpeklerin yüklü paraları tespit etmesini önlemek için de kasalara kahve granülleri serpti ve oda spreyleri kullandı.

bridget-taylor-yoga-fitness-kara-para-aklama-3.jpg

"BASKI ALTINDAYKEN ÇOK HIZLI HAREKET EDEBİLİYOR"

Bridget Taylor, Londra'daki Isleworth Crown Court'ta 2 yıl ertelenmiş 21 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca kendisiyle beraber aynı suçu işleyen arkadaşları Samantha Horst ve Craig Bramall da benzer hapis cezalarına çarptırıldı ve cezaları 2 yıl ertelendi.

Eski bir Sky TV çalışanı olan Samantha Horst, toplam 6,8 milyon poundluk kaçakçılık yaptı, Bridget Taylor 3,3 milyon pound nakletti, bir restoran işletmecisi olan Bramall ise 1,2 milyon pound ile suça dahil oldu.

Hakim Simon Davis şunları söyledi: "Bridget Taylor, baskı altındayken çok hızlı hareket edebiliyor ve düşünebiliyorsun. Hızlı para kazanma fırsatını gördünüz, bunu değerlendirdiniz ve yıllarca geliştirdiğiniz iyi karakteri bir kenara attınız."

83 UÇAKLA 104 MİLYON POUND TAŞINMIŞ

Sözcü'de yer alan habere göre, üçlüye eşlik edenler arasında Beatrice Auty de vardı. Ulusal Suç Ajansı (NCA), Beatrice Auty'nin sık sık Heathrow'a giden kurye arkadaşlarına eşlik ettiğini belirtti.

NCA araştırmacıları, Heathrow Havalimanı'ndan Dubai'ye 83 Emirates uçuşunda 104 milyon pound taşındığını tespit etti. Kraliyet Savcılık Servisi'nden John Werhun, şunları söyledi:

"Suçlular yasadışı nakitlerini ellerinde tutmanın yollarını bulmak istiyorlar ve yollardan biri de onu ülke dışına çıkarmak. Nakit kuryeler olarak Horst, Taylor ve Bramall genel suç örgütünün hayati bir parçasıydı. Sanıkların suç gelirlerinin geri alınmasına yönelik yargılama başlatıldı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN