YKS'de yapay zeka destekli kopya çekme girişimi

Isparta'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın Temel Yeterlilik Testi oturumunda şüpheli hareketleri nedeniyle polisler tarafından aranan bir şahsın üzerinde sınav sorularını yapay zekaya çözdüren elektronik bir düzenek bulundu. Yapılan adli işlemlerin ardından şüpheli M.E.E., çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran Cumartesi günü ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin TYT oturumunda, yapay zeka kullanarak kopya çektiği belirlenen M.E.E., polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Sınav sırasında salondan çıkarılan M.E.E.'nin ayakkabısının iç astarında kopya çekme düzenekleri bulundu. Yapılan aramada, internet bağlantısı sağlayan bir router cihazı, kredi kartı görünümünde bir cep telefonu, düğme şeklinde bir kamera ve kulaklık ele geçirildi.

gsdfg5-003.jpg

M.E.E.'nin, router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme şeklindeki kamerayla soruları yapay zekaya gönderdiği ve yapay zekanın çözümleri kredi kartı görünümündeki cep telefonu aracılığıyla kulaklığa ilettiği belirlendi.

'6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamında M.E.E. gözaltına alınırken, ona yardım ettiği tespit edilen A.B. de yakalandı. M.E.E., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı, A.B. ise serbest bırakıldı.

Soruşturma sonucunda, şüphelinin sınav öncesinde ayakkabısının astarını yırtarak elektronik düzeneği buraya yerleştirdiği, sınav salonuna girişteki kontrollerden bu şekilde geçtiği, içeri girdikten sonra tuvalete giderek ayakkabısından çıkardığı düzeneği üzerine yerleştirip kulaklığı taktığı ortaya çıktı.

M.E.E., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN