YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı

YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı

2024 YKS ek tercih işlemleri 6 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. İlk tercihlerde üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için ÖSYM ek tercih kılavuzunu yayımladı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, ek yerleştirme işlemleriyle ilgili merak edilen detaylar netleşti. İlk tercihlerde yerleşme hakkı kazanamayan öğrenciler, ek tercihlerle istedikleri üniversitelere yerleşmeye çalışacaklar. ÖSYM, ek tercihlerin ne zaman başlayacağı ve ek tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu.

2024 YKS EK TERCİH TARİHLERİ

2024-YKS ek yerleştirme işlemleri 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30’da başlayacak. Tercih süreci, 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Öğrenciler, tercihlerine yönelik işlemleri ÖSYM’nin internet sitesi https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla gerçekleştirebilecekler.

EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

ÖSYM tarafından yayımlanan 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu, adaylar ve ilgililer için ön bilgi sunuyor. Adayların, tercih yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu bilgiler doğrultusunda yapmaları önemle vurgulandı. Ek yerleştirme işlemleri, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar çerçevesinde yapılacak.

İLK TERCİHTE YERLEŞENLER EK TERCİH YAPABİLİR Mİ?

Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaklar. Ancak, ilk tercihlerde herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan adaylar ek yerleştirme fırsatından yararlanabilecekler.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Kayıt işlemleri tamamlanan yükseköğretim programlarında boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN