Yenidoğan skandalında acılı babadan kan donduran açıklamalar: 5 bin lira istediler, naklimizi engellediler

Yenidoğan skandalında acılı babadan kan donduran açıklamalar: 5 bin lira istediler, naklimizi engellediler

Yenidoğan bebek çetesi soruşturmasında adı geçen hastanelerin faaliyetleri durduruldu ve hastalar gece boyunca başka hastanelere nakledildi. Esenyurt'ta kapatılan bir hastanede bebeğini kaybeden aile, doğumda sağlık durumu iyi olan bebeklerinin 5’inci gün hayatını kaybettiğini, nakil olmalarına izin vermediklerini ve kalp doktoru muayenesi için elden 5 bin TL istendiğini söyledi.

Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında İstanbul’da şüpheli bebek ölümleriyle bağlantılı olduğu belirtilen hastaneler kapatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, adı geçen hastanelerde yaptıkları detaylı incelemelerin ardından bu sağlık kuruluşlarının faaliyetlerine son verdi. Kapatılan hastanelerde tedavi gören hastalar gece boyunca diğer hastanelere nakledildi.

HASTALAR BAŞKA HASTANELERE NAKLEDİLDİ

Esenler ve Esenyurt’ta bulunan özel hastanelerde tedavi gören hastaların sevki, gece saatlerinde ambulanslarla gerçekleştirildi. Esenler’deki hastanedeki hastalar kamu hastanelerine nakledilirken, Esenyurt’taki hastanede de benzer şekilde sevk işlemleri yapıldı. Her iki hastane de hastaların tamamının tahliyesinin ardından sağlık hizmetlerine son verdi.

BEBEĞİMİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR: NAKLİ ENGELLEDİLER

Yenidoğan Çetesi skandalının ortasında yer alan hastanelerden birinde bebeğini kaybeden Cemil Imrak, yaşadığı acıyı ve öfkesini dile getirdi. Bebeğinin doğduktan sonra sağlıklı olduğunu belirten Imrak, doktorların ilk iki gün boyunca bebeğin iyi durumda olduğunu söylediklerini ifade etti. Ancak üçüncü gün hastaneye gittiklerinde, doktorların kendilerine “Her şeye hazırlıklı olun, bebeği kaybedebiliriz ya da hayatta tutabiliriz” dediklerini aktardı.

Yenidoğan çetesi skandalı | Bebeği ölen baba: Elden para istediler - 4Cemil Imrak

KALP DOKTORU GETİRMEK İÇİN 5 BİN LİRA GETİRMİŞLER

Imrak, hastane yetkililerinin bebeğin kalp sorunları olduğunu belirttiklerini ve bir kalp doktoru getirmek için 5 bin lira para talep ettiklerini söyledi. Parayı elden verdiklerini belirten baba, daha sonra doktorların bebeğin damarlarının tıkalı olduğunu ifade ettiğini anlattı. Bebeğini başka bir hastaneye götürmeyi teklif ettiğini söyleyen Imrak, çetenin lideri olduğu öne sürülen Doktor Fırat Sarı’nın kendisine, “Bebeği yolda kaybedebiliriz, durumu kritik” dediğini belirtti.

"İÇİMİZE KORKU VERDİLER, BEBEĞİMİ KAYBETTİM"

“Bebeğimi burada tutmamız için içimize korku verdiler” diyen Cemil Imrak, beşinci gün hastaneden arandığını ve kendisine “Başınız sağ olsun, bebeği kaybettik” denildiğini söyledi. “Sapasağlam bebeğimi burada kaybettiler. Canına kıydılar. Bebek anne karnında da doğduğunda da iyiydi” diyen baba, olayın peşini bırakmayacağını ve sonuna kadar hakkını savunacağını vurguladı.

Yenidoğan Çetesi soruşturması, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği yaparak bebekleri anlaşmalı oldukları hastanelere sevk eden ve bu süreçte bebeklerin ölümüne sebep oldukları iddia edilen bir suç ağına yönelik başlatıldı. Suç örgütünün, bebek yoğun bakım ünitelerini kiraladığı ve yeterli tıbbi donanıma sahip olmadan hastalara müdahale ettiği ortaya çıktı.

'BEBEĞİMİN CENAZESİNİ BİSKÜVİ KUTUSUNDA VERDİLER'

Akşam'da yer alan habere göre, 2.5 yıldır evli olduklarını söyleyen Mehmet Hanifi Kaya, 13 Kasım 2023'te eşi Zeynep Kaya'nın 26 haftalık hamileyken tansiyonunun çıkmasıyla Esenler Güney Hastanesi'ne gittiklerini söyledi. Eşinin apar topar sezaryen ameliyatına alındığını belirten acılı adam şunları söyledi:

"Hastaneye vardığımızda bize hiçbir şey sormadan bebeği sezaryen ile almışlardı bile. Biz ambulansın arkasından gelene kadar doğum gerçekleşmiş. Sonra hastaneden bize '8 bin TL verirseniz tedaviye başlarız' dediler.

Parayı denkleştirip verdik. İlk gün bana bebeğin durumunun iyi olduğunu söylediler. 16 Kasım'da tekrar arayıp çocuğun öldüğünü söylediler. Cenazesini bisküvi kutusunda verdiler."

'BİR DAHA BABA OLAMADIM'

Baba Kaya, bebeklerini kaybetmelerinin psikolojilerini bozduğunu ve olaydan sonra bir daha çocuk sahibi olamadıklarını söyledi. Kaya, "Sorumlular kimse herkesten şikayetçiyim. Ben baba olamadım. Katil bunlar" diyerek isyan etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN