Unutulmaya yüz tutmuş lezzet! Yıllarca aradı orjinal tarifi buldu! 600 TL vermek yerine evde yapın

Unutulmaya yüz tutmuş lezzet! Yıllarca aradı orjinal tarifi buldu! 600 TL vermek yerine evde yapın

Gökçeada ile bütünleşmiş bu lezzetin hem tadı hem de hikayesi hafızalara kazanıyor. Yıllarca arayıp orijinal lezzeti bulmak için çalmadığı kapı kalmadı son çare çaldığı kapı umut ışığı oldu. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetler arasında yer alıyor ismini ise orijinal tarifin ustasından alıyor. İşte yıllara meydan okuyan Efi badem kurabiyesi tarifi…

Gökçeadalı olan ve çocukluğunu Gökçeada'da geçiren Ergin Çelik 1994 yılında Gökçeada merkezde Meydani isminde bir işletme açar. Çocukluğundan beri tadı damağında kalan bir lezzetin peşine düşen Çelik, Rum komşularının yaptığı o kurabiyenin tarifini kapı kapı dolaşıp aradı.

Gökçeada'da yaşayan Madam Efi'nin bu kurabiyeyi yapacağını öğrenince gider ve Madam Efi'yi bulur. Madam Efi'ye rica ederek yaptırdığı kurabiye, onu çocukluğuna götürünce bu kurabiyeyi işletmesinde yapması için Madam Efi ile anlaşır ve mutfağı onun sorumluluğuna bırakır. Kurabiye kısa sürede çok popüler olurken Ergin Çelik Kurabiyeye de Madam Efi'nin adıyla tescil ettirir. Gökçeada'ya yolu düşen herkesin tadına baktığı ya da hediyelik olarak aldığı bu lezzet internet üzerinden de satılmaktadır. Kilosu 600 TL olan bu kurabiyeye tonla para harcamak yerine kendi mutfaklarınızda kolayca yapabilirsiniz.

EFİ BADEM KURABİYESİ

Malzemeler

250 g tereyağı

3 su bardağı un

1 yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri(hamur için)

1 çay bardağı pudra şekeri(kurabiyeleri bulamak için)

1 su bardağı tuzsuz çiğ badem

efi-badem-kurabiyesi-kapak.jpg

Yapılışı:

  • Unu yağsız bir şekilde kısık ateşte kokusu çıkana dek(8-10 dakika) kavurdum.
  • Kavurduğum unu soğumaya bıraktım.
  • Bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini alıp karıştırdım.
  • Karışımın üzerine kavurduğum unu eleyerek kontrollü bir şekilde ekledim. Kavururken topaklanmış olabilir. Bu yüzden sizin de elemenizi öneririm.
  • Hamura hafifçe doğrayıp hafifçe kavurduğum bademleri ekledim.
  • Hamurdan küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladım ve fırın tepsisine dizdim.
  • 160-180 derece fırında 18 dakika kurabiyeler hafif kızarana kadar pişirdim.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcağı çıktığında kurabiyeleri pudra şekerine buladım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN