Ünlü tekstil firması el değiştirdi! Yeni sahipleri bakın kim oldu?

Ünlü tekstil firması el değiştirdi! Yeni sahipleri bakın kim oldu?

1957 yılında Kayseri'de Boydak Holding bünyesinde kurulan ardından TMSF kontrolüne geçen ünlü tekstil firması el değiştirdi. Egeli 100 iş insanının birer araya gelerek kurduğu o Holding tam 455 milyon TL ödeyerek ünlü tekstil firmasının yeni sahibi oldu.

Boydak Holding bünyesinde bulunan 30 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Doqu Home, ardından TMSF kontrolüne geçti. Egeli 100 iş insanının bir araya gelmesiyle hayata geçirilen Anadolu Güçbirliği Holding 455 milyon TL ödeyerek ünlü tekstil firmasını bünyesine kattı.

YENİ SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Eski adı ile Boydak Holding olarak bilinen ancak 15 Temmuz itibarıyla TMSF bünyesine katıldıktan sonra Erciyes Anadolu Holding olarak isim değişikliğine giden Holding Tekstil şirketi Doqu Home’un da sahibiydi. Ünlü tekstil şirketi Doqu Home artık Egeli iş insanları tarafından kurulan Anadolu Güçbirliği Holding Anonim Şirketi’ne katıldı.

Anadolu Ajansı

Doqu Home, ev tekstil sektöründe faaliyet gösteren firma yatak odası tekstili, banyo grubu tekstili, bebek grubu tekstili ve aksesuar ürün grubu üretim ve tedarik alanında faaliyet gösteriyordu.

8 MART'TA İHALEYE ÇIKTI

TMSF tarafından 8 Mart'ta ihale yoluyla satışa sunulan Doqu Home, TMSF fon kurulu ve Rekabet Kurumu tarafından onaylanması ile birlikte satışta Anadolu Güçbirliği Holding Anonim Şirketi tarafından satın alındı.

Erciyes Anadolu Holding'in bir firması daha bugün satışa çıkıyor - Genel - KYS Medya Haber - Doğru Haberin Adresi

Bellona, İstikbal ve Gümüşsüyü halı markalarının satıldığı mağaza 2019 yılında 30 milyon TL tutarını bir yatırımla hizmete başladı. İstikbal mobilya ev tekstil markası olarak Faaliyet gösteren Doqu Home, %100 olan payını açık ihale usulü ile satışa çıkarırken muhammen bedeli olarak da 455 milyon TL ödeme gerçekleştirdi. Egeli iş adamlarının oluşturduğu şirket, özelleştirilen şirketlere Talip olurken büyük ihalelere katılma ve dış ticaret amaçları ile birlikte başta tekstil olmak üzere büyük ihalelere katılma ve dış ticaret amaçları ile birlikte turizm, bankacılık, marketçilik, İnşaat ve taahhüt işleri gibi değişik sektörlerde faaliyet göstermeye devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN