Türkiye’den 9 üniversite kendini kanıtladı! Dünya listelerine adını yazdırdı: Türkiye’den değil dünyadan geliyorlar

Türkiye’den 9 üniversite kendini kanıtladı! Dünya listelerine adını yazdırdı: Türkiye’den değil dünyadan geliyorlar

Türkiye'de adıyla ün yapmış 9 üniversite adını yazdırdı. Dünya listelerinde yer alıyor yalnızca Türkiye'den değil dünyadan binlerce öğrenci bu üniversiteleri yazıyor. Türkiye'deki en iyi üniversite sıralamaları belli oldu. İşte Türkiye'nin en iyi üniversiteleri…

ODTÜ URAP'ın raporunda yer alan veriler doğrultusunda Koç, Boğaziçi, Sabancı, Çankaya, İstanbul, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Sağlık Bilimleri üniversiteleri geçtiğimiz yıl yapılan Dünya üniversiteleri sıralamalarında en az birinde ilk 500'e adını yazdırdım. Dünya genelinde üniversite sıralamalarını yapan yetkili 10 kuruluştan biri olan ODTÜ URAP'ın, "2023 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu" başlıklı raporunu yayınladı. İşte Türkiye'nin en iyi üniversiteleri…

TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİ SIRALANDI

Raporda yer alan bilgiler ışığında listede Koç, Boğaziçi, Sabancı, Çankaya, İstanbul, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Sağlık Bilimleri üniversiteleri geçtiğimiz yıl Dünya genel sıralamalarında en az birinde ilk 500'e girdi.

University

Koç Üniversitesi, QS: 431, RUR: 384 ve THE: 375 olmak üzere 3 sıralamada;

ODTÜ QS: 336, RUR: 382, THE: 375 olmak üzere 3 sıralamada,

İTÜ QS: 404, RUR: 385 olmak üzere 2 sıralamada,

Boğaziçi Üniversitesi US NEWS&WORLD REPORT: 377 olmak üzere 1 sıralamada,

Sabancı Üniversitesi THE: 375 olmak üzere 1 sıralamada,

Çankaya Üniversitesi US NEWS&WORLD REPORT: 173 olmak üzere 1 sıralamada,

İstanbul Üniversitesi, 2020 Yılında Dünya Üniversitelerinin Bulunduğu 11 Sıralamanın Tamamında Yer Aldı

İstanbul Üniversitesi ARWU: 450 olmak üzere 1 sıralamada,

Hacettepe Üniversitesi, Leiden: 410 olmak üzere 1 sıralamada

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Leiden: 449 olmak üzere 1 sıralamada ilk 500'e girdi.

2023 yılı verilerine baktığımızda Türkiye'de devlet statüsünde yer alan üniversitelerden ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, İTÜ ve İstanbul üniversiteleri listede görüldü.

DÜNYADA 11 SIRALAMADA YER ALDI

Yayınlanan raporda İlk 500 dışında farklı sıralarda yer alan Türk üniversiteleri hakkındaki detaylarda paylaşıldı. Bu kapsamda Hacettepe, İstanbul Teknik, Ankara, İstanbul, Ege ve Gazi üniversiteleri, 11 dünya sıralamasının 11'inde de yer alarak büyük bir başarı sağladı.

Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Fakülte oldu | Haberler

Boğaziçi, ODTÜ, Koç, Bilkent ve Erciyes üniversiteleri ise 11 dünya sıralamasından 10'unda yer aldı.

Marmara, Yıldız Teknik, Dokuz Eylül, Atatürk, Gebze Teknik, Sakarya ve Süleyman Demirel üniversiteleri ise 9 sıralamada yer buldu.

Bursa Uludağ, Sabancı, Çukurova, Fırat, Akdeniz, Eskişehir Osmangazi, Kocaeli üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü 8 sıralamada yer aldı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Selçuk, Van Yüzüncü Yıl, Çankaya, İstanbul Bilgi, İstanbul Aydın, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Karadeniz Teknik, Anadolu, Ondokuz Mayıs, İnönü, Başkent, Pamukkale üniversiteleri de 7 sıralamada yer buldu.​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN