Türkiye’de sadece o ilde üretiliyor, kıymetini onlar biliyor! Faydaları saymakla bitmiyor: O dertlerden tamamen kurtarıyor

Türkiye’de sadece o ilde üretiliyor, kıymetini onlar biliyor! Faydaları saymakla bitmiyor: O dertlerden tamamen kurtarıyor

Türkiye’de sadece Düzce’de üretilen bu ürün, Avrupa ile Uzak Doğu ülkelerinin en önemli besin kaynaklarından biri. Faydaları saymakla bitmeyen bu ürün, o dertlerden tamamen kurtarıyor. İşte, Türkiye’de çok az tüketilen ve faydası bilinmeyen ürün…

Besin dünyasından yeni keşfedilenler arasında yer alan siyah pirinç, yalnızla sağlıklı olmayıp aynı zamanda özel tadıyla da dikkat çekiyor. Bu besinin popülaritesi her geçen gün artış gösterirken, özellikle Japonlar siyah pirinci sofralarından eksik etmiyor. Kolesterolü olanlara tavsiye edilen siyah pirincin tüketilmesi uzmanlar tarafından da sık sık söyleniyor.

TÜRKİYE’DE DEĞERİ BİLİNMİYOR

Siyah pirincin üretimi Türkiye’de yalnızca Düzce’nin Çilimli ilçesinde yapılıyor. 20 dönüm araziye ekilen pirincin ilk hasadı geçtiğimiz yıl yapılmıştı. 20 ton pirinç elde edilen hasattan sonra, çiftçilere destek verilerek arazinin 400 dönüme çıkarılması bekleniyor.

duzcede-siyah-pirinc-uretimi-2.jpg

SİYAH PİRİNÇ FAYDALARI NELERDİR?

Kolesterolü düzenliyor: Siyah pirincin, yüksek lif ve antioksidan içeriğiyle kolesterolü düzenleme özelliği vardır. Böylece kalp sağlığını destekleyerek, kalp krizi riskini azaltabilir.

Kanser riskini azaltır: Siyah pirinçteki fitokimyasallar, antioksidanlar ve fenolik bileşenler, vücuttaki kötü kanser hücreleriyle savaşarak riski azaltır.

duzcede-siyah-pirinc-uretimi-1.jpg

SİYAH PİRİNÇ NASIL TÜKETİLİR?

Hafif bir tadı olan siyah pirinç; salata, pilav ve tatlılarda tercih edilir. Tam bir besin deposu olan bu besin, vegan ve glütensiz diyetlere de uygun bir alternatif sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN