Türkiye Psikiyatri Derneği’nin X hesabına erişim engeli talebi

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin X hesabına erişim engeli talebi

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD), “Ailem Güvende” soruşturması kapsamında resmî X hesabına erişim engeli talep edildiğini duyurdu. Dernek, bilimsel sağlık bilgisine erişimin kısıtlanmasının kamu sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD), yürütülen "Ailem Güvende" soruşturması kapsamında önce Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nin (CETAD), ardından kendi resmî X (Twitter) hesabına erişim engeli getirilmesinin talep edildiğini açıkladı. 7 bin 138 üyesi bulunan dernek, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Bilimsel bilgiye ve meslek örgütlerinin faaliyetlerine yönelik kısıtlamaların, hekimlerin topluma doğru sağlık bilgisi ulaştırma imkânını daralttığı ve bireylerin sağlık hizmetine erişiminde tereddüt yaratarak kamu sağlığı riski oluşturduğu ifade edildi.

Dernek; amaçlarının birey ve toplum ruh sağlığını korumak, hekimlere eğitim vermek, cinsel işlev bozukluklarını bilimsel yöntemlerle tedavi etmek ve tüm yurttaşların ruh sağlığını gözetmek olduğunu vurguladı. Cinsel yönelimin bir hastalık olmadığına dikkat çekilerek, eğitim veya telkin yoluyla değiştirilebilecek bir durum bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, aynı süreçte HIV ile yaşayan bireylerin haklarını ve sağlığa erişimini savunan derneklerin de benzer uygulamalarla karşı karşıya kaldığı aktarıldı.

Ayrımcılığa uğramaksızın tıbbi bilgiye ulaşmanın anayasal bir hak olduğu hatırlatılarak yetkili makamlardan mesleki ve bilimsel faaliyetlere yönelik erişim engeli kararlarının gözden geçirilmesi talep edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN