Türk sandviçi dünyanın en ünlü lezzetleri arasında! İçerisinde yok yok: Bu lezzet peş peşe yedirir

Türk sandviçi dünyanın en ünlü lezzetleri arasında! İçerisinde yok yok: Bu lezzet peş peşe yedirir

TimeOut tarafından dünyanın birçok noktasındaki lezzetlerin deneyimlenmesinin ardından en iyi sandviçler belirlendi. Yapılan listeye göre de Türk sandviçi dünyanın en ünlü lezzetleri arasında yerini aldı. İşte, TimeOut listesine göre dünyanın en iyi sandviçleri…

TimeOut, dünyanın dört bir yanından seçtiği en iyi sandviçler listesini açıkladı. Listeye, ünlü mekanların özel malzemelerle hazırladığı nefis sandviçler damgasını vurdu. İstanbul'dan Bubada Club Sandwıches and More'un mavi peynirli sandviçi bu prestijli listeye 14. sıradan girmeyi başardı.

1. Mie Goreng Toastie from Dutch Smuggler – Sidney, Avustralya

Dutch Smuggler’ın Mie Goreng Toastie'si, beyaz ekmek dilimleri arasında noodle, kızartılmış yumurta, taze soğan, mozzarella ve gravyer peynirleri ile hazırlanıyor. Üzerine sürülen mayonez ve baharatlı erişte ile eşsiz bir lezzet sunuyor.

2. Panino con Tartare di Tonno from Pescaria – Polignano a Mare, İtalya

Pescaria'da hazırlanan Panino con Tartare di Tonno, ton balıklı tartar, burrata peyniri, domates, yağda kapari ve pesto sos içeren nefis bir sandviç.

3. Beef Katsu Sando from Live Twice – Singapur

Live Twice’ın Beef Katsu Sando'su, wagyu bifteği, panko kaplama, Japon mayonezi ve tonkatsu sosu ile hazırlanan, çıtır ekmek arasında sunulan bir lezzet harikası.

dunyanin-en-iyi-sandvicleri-1.jpg

4. Jambon Beurre from Le Petit Vendome – Paris, Fransa

Le Petit Vendome’un Jambon Beurre’u, baget ekmeği arasında jambon ve ev yapımı tereyağı ile yapılmış. Paris’in ünlü mekanlarından olan bu sandviç, Mark Zuckerberg ve Kate Moss’un favorisi.

5. Rod’s Original Whole Hog Pork Sandwich from Rodney Scott’s Whole Hog BBQ – Charleston, Amerika

Rodney Scott’s BBQ’nun Whole Hog Pork Sandwich'inde ağır pişirilmiş domuz eti, biberli ve sirke aromalı sos ve çıtır domuz derisi kullanılıyor. Yanında nefis bir salata ile servis ediliyor.

6. Sandwich ‘La Perla’ from El Mercado – Lima, Peru

El Mercado’nun ‘La Perla’ sandviçi, sarı biberli tartar sos, kızartılmış gümüş balığı, kırmızı soğan ve kırmızı biber ile tatlandırılmış.

7. Broccoli Sandwich on Sourdough from Boulenc – Oaxaca, Meksika

Boulenc’in Broccoli Sandwich'i, taze kekik ve sarımsakla sotelenmiş brokoli, keçi peyniri, Meksika domatesi, baharatlı mayonez ve tava yumurta içeriyor.

8. Club Sandwich from Rajasthan Rifles – Hong Kong

Rajasthan Rifles’ın Club Sandwich'i, baharatlı tavuk tikka, kremalı beyaz sos, Hint turşusu, çedar peyniri, kereviz, masala omleti ve domates sos ile hazırlanıyor.

9. The Three Cheese Bikini from Dot – Madrid, İspanya

Dot’un Three Cheese Bikini’si, Asturian, edam ve çedar peynirleri, ananas ve habanera sosu ile pişirilmiş briyoş ekmeğinde servis ediliyor.

10. The Tainted Larb from Mondo Sando – Londra, İngiltere

Mondo Sando’nun Tainted Larb'ı, baharatlı köri ezmesi, vegan soya kıyması, yeşil fasulye turşusu ve siyah fasulye mayonezi ile hazırlanan nefis bir sandviç.

11. Newman’s Jewban from Kush Hialeah – Miami, Amerika

Kush Hialeah’ın Newman’s Jewban'ı, konserve sığır eti, İsviçre peyniri, kavrulmuş domuz eti, lahana turşusu ile hazırlanan ve Küba baget ekmeği içinde sunulan bir sandviç.

12. Pork Jowl Sandwich from Sants Es Crema – Barselona, İspanya

Sants Es Crema’nın Pork Jowl Sandwich'inde, domuz boyun eti yumuşacık pişirilip, çıtır marul yaprakları ve achiote ile fokaça ekmeği arasında sunuluyor.

13. Prego Classico from Prego da Paixaria – Lizbon, Portekiz

Prego da Paixaria’nın Prego Classico'su, ‘Bolo do caco’ ekmeği arasında yumuşacık pişirilmiş bonfile ve baharatlı tereyağı içeriyor.

dunyanin-en-iyi-sandvicleri-2.jpg

14. Blue Panini from Bubada Club Sandwiches and More – İstanbul

Bubada Club Sandwiches and More’un mavi peynirli sandviçi, kestane mantarı, pastırma, dana yanağı, roka, marul, domates, kapari ve mekanın özel sosu ile hazırlanan fokaça ekmeği içinde sunuluyor. İstanbul’dan bu özel sandviç, dünyanın en iyi 18 sandviçi arasında 14. sırada yer aldı.

15. The Verde at The Sandwich Revolution – Cape Town, Güney Afrika

The Verde sandviçi, avokado dilimleri, kiraz domates, kabak çekirdeği, roka yaprakları, pesto sos ve balzamik sos ile iki dilim ekşi mayalı ekmek arasında sunuluyor.

16. Roasted Pork Leg Sandwich from Casa Guedes – Porto, Portekiz

Casa Guedes’in Roasted Pork Leg Sandwich'inde, kısık ateşte pişirilmiş domuz budu, ev yapımı ekmek, özel sos ve koyun sütünden peynir kullanılıyor.

17. Roast Sirloin Sandwich from Plus 61 – Marakeş, Fas

Plus 61’in Roast Sirloin Sandwich'i, ızgarada pişirilmiş dana bonfile, patlıcan, soğan ve kırmızı biber ile hazırlanan, iki dilim ekşi mayalı ekmek arasında sunuluyor.

18. The Turkey Leg Sandwich from Henry Public – New York, Amerika

Henry Public’in Turkey Leg Sandwich'inde, uzun saatler pişirilmiş hindi eti ve çıtır soğan halkaları, iki dilim ekmek arasında sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN