Türk mühendisten yüzyılın buluşu! Manuel arabayı otomatiğe çeviriyor, stop etme derdi artık bitti, taleplere yetişemiyorlar

Türk mühendisten yüzyılın buluşu! Manuel arabayı otomatiğe çeviriyor, stop etme derdi artık bitti, taleplere yetişemiyorlar

Türk mühendisten yüzyılın buluşu! Milyonlarca araç sahibini sevindirecek! Manuel arabayı otomatik konforuna çeviriyor! Stop etme derdi tarihe mi gömülecek? Talepler şimdiden çok yoğun...

Ankara'da bir oto tamircisinin Makine Mühendisi Murat Ünal tarafından geliştirilen "Akıllı Debriyaj" sistemi, özellikle kadın sürücüler arasında büyük ilgi görüyor. Manuel araçlarda debriyaj kullanımını ortadan kaldıran bu yenilikçi sistem, araç stop etme korkusunu da tarihe gömüyor.

OTO TAMİRCİDEN "AKILLI DEBRİYAJ" SİSTEMİ

manuel-vitesi-otomatige-cevirme-1.webp

Dünya genelinde bir ilk olan bu sistem, otomobil kullanımını daha kolay ve konforlu hale getiriyor. Sistemi geliştiren Murat Ünal, Ankara'da bulunan oto tamircisinde çalışıyor ve "Akıllı Debriyaj" adını verdiği bu sistemle araç kullanımını bir adım öteye taşıyor.

Geliştirilen bu sistem sayesinde araç kullanımı daha basit hale geliyor. Özellikle rampa yukarı kalkışlarda otomatik kalkış desteği sağlayan sistem, aracın stop etme sorununu ortadan kaldırıyor. Sisteme entegre edilen açma-kapama tuşu sayesinde ise sürücüler istedikleri zaman sistemi devre dışı bırakıp manuel moda geçebiliyorlar.

Oto tamircisi Erkan Güney, Tokat'ta bu sistemi uygulayan tek merkez olarak öne çıkıyor. 30 yıldır oto tamiri üzerine çalışan Güney, "Akıllı Debriyaj" sistemini müşterilere sunmanın gururunu yaşıyor.

KADIN SÜRÜCÜLERİ SEVİNDİRECEK

manuel-vitesi-otomatige-cevirme-2.webp

Erkan Güney, kadın sürücüler için özellikle sevindirici "Akıllı Debriyaj" sisteminin detaylarını paylaşarak şunları söyledi: "Manuel araçlarda uyguladığımız bir sistem. Debriyajı kullanmaktan sizi alıkoyuyor. Yani bir şekilde debriyajı iptal ediyoruz. Aracınız tiptronic vites gibi oluyor. Duruşu, kalkışı tam otomatik gibi ancak vites değiştirme sizde oluyor."

Geliştirilen modlar sayesinde manuel kullanıma geçişin de kolay olduğunu belirten Güney, "Aracın motor içerisine yerleştirdiğimiz bir vanası var. Tabii isterseniz bunu opsiyon olarak elektrikli sisteme de çevirip hiç kaputu açmadan içeriden de vanayla alma imkanımız oluyor" ifadelerine yer verdi.

"OTOMATİK TADINDA MANUEL ARABA SÜRMENİN KEYFİNİ YAŞAYIN"

manuel-vitesi-otomatige-cevirme-3.webp​​​​​​​

"Akıllı Debriyaj" sisteminin birçok avantajı bulunuyor. Debriyaj sisteminin ömrünü artırdığı, şehir içi kullanımda büyük kolaylık sağladığı ve otomatik vites araçlarla kıyaslandığında daha hesaplı bir alternatif olduğu belirtti.

Oto tamircisi Erkan Güney, sistemin bayiliklerini 8 ay önce aldıklarını ve randevu sistemiyle müşterilere hizmet verdiklerini söyledi. Sürücülere, "Sol ayağınızı istirahate ayırın, otomatik tadında manuel araba sürmenin keyfini yaşayın" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN