Turhan Çömez: Gençler umutlarını kaybetti, geleceğini yurt dışında arıyor

Turhan Çömez: Gençler umutlarını kaybetti, geleceğini yurt dışında arıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Çömez, "Gençler hayallerini ve umutlarını kaybetmiş. Bu ülkenin sosyal sermayesi pırıl pırıl gençler, istikbalini yurt dışında kurgulamaya başlamışlar. Mevcut yönetim gençlerin sorunlarıyla ilgilenmeyi bırakıp açıkçası gördükleri her yerde cezaevi planlayan bir iktidar haline geldiler. Adaletsiz yönetime ve yaptıklarına 'hayır' diyen, tutuklanıyor." dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Türkiye'de artık hukukun üstünlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını savundu.

Çömez, "2002 yılında Türkiye'de 59 bin 187 hükümlü ve tutuklu varmış, bugün bu sayı 300 bini geçti. 2025 yılı içerisinde 1,2 milyar liralık bir cezaevi bütçesi ayrılmış. Bu bütçe 2027 yılı sonuna kadar da 23,5 milyar lira olacak. 11 yeni cezaevi yapılacak bu ülkede. 11 yeni cezaevi için planlanan alan 703 bin 974 metrekare. Açıkçası gördükleri her yerde cezaevi planlayan bir iktidar haline geldiler." diye konuştu.

Halk TV yayınında "bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs" ve "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçlarından başlatılan soruşturma hakkında değerlendirmelerde bulunan Çömez, şu ifadeleri kullandı:

"Halk TV'de olanlar, orada paylaşılanlar basın etiği açısından sorgulanabilir. Bunun sorgulamasını yetkili merciler yapar. Eğer bir soruşturma açmak istiyorsanız ve buna dair bir kanun maddesi de bulmak istiyorsanız bununla ilgili belki, 'haberleşmenin gizliliğinin ihlaliyle ilgili' 132. maddeyi tartışabilirsiniz ama her iki durumda da ortada bir katalog suç yoktur. Bununla ilgili yapılması gerekenler bellidir. Yazı yazarsınız ve dersiniz ki 'bu konuda ifadenizi alacağız.' Peki bunlar ne yapıyorlar? Bildiğiniz terörist muamelesi yapıyorlar. Türkiye'nin tanıdığı, bildiği, her gün ekranlarda olan ama hepsinin ortak özelliği iktidarın yaptıklarına 'hayır' diyen, onlara itiraz eden muhalif gazeteciler. Teker teker alınıyor, götürülüyor, sorgulanıyor, sabaha kadar tutuluyor."

"GENÇLER HAYALLERİNİ VE UMUTLARINI KAYBETMİŞ"

Çömez, emeklilerin ucuz ürün almak için pazara akşam saatlerinde gittiğini söyleyerek, "Gençler hayallerini ve umutlarını kaybetmiş. Bu ülkenin sosyal sermayesi pırıl pırıl gençler, istikbalini yurt dışında kurgulamaya başlamışlar." diye konuştu.

Çömez, şehit edilen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın vefatından birkaç gün önce düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah terör örgütü üyeliğinden aranan Nizamettin Gökçe'nin adını açıkladığını ve Gökçe'nin daha sonra 3 kişinin öldürülmesinden sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Gökçe'nin bu dava kapsamında yargılandığını ama şizofreni şüphesiyle serbest bırakıldığını anlatan Çömez, "Bu şahıs o esnada, sınavlara girdi, sınavları geçti ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitime başladı. Bu adam ardından doktor oldu. Sahte bir isimle, İstanbul Bahçelievler İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Soğanlı Aile Sağlığı Merkezi'nde doktor olarak çalışmaya başladı." dedi.

TÜRKİYE İLE AMERİKA ARASINDA YPG/PYD PAZARLIĞI DÖNÜYOR

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, "Şimdi kapalı kapıları ardında bir pazarlık yürüyor. Nedir o pazarlık? Aman Türkiye; PYD/YPG'yi tanısın. PYD/YPG'nin içerisindeki 3-5 PKK'lı unsuru bir gösteri ile 'PKK buradan ayrıldı' diyelim ve Türkiye de PYD ve YPG'yi tanısın. Bunun çalışmalarını da Hakan Fidan sürdürüyor" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Çömez, bilirkişi soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Suat Toktaş ile ilgili, "Bu milletin hiçbir şeyden haberinin olmadığını mı zannediyorsunuz. Medya denince aklınıza sadece yandaş medya mı geliyor? Sizin istediğinizi yazanlar, sizin söylediğinizi telaffuz edenler, sizin istediğiniz gibi kamuoyuna mesaj verenleri mi gazeteci zannediyorsunuz? Size itiraz edenler, sizin yaptıklarınıza ışık tutanlar, sizi ikaz edenler asıl gazetecilerdir. Elbette doğru yaptığınız zaman takdir edileceksiniz ama yanlış yaptığınız zaman da uyarılacaksınız. Biz milletin temsilcisi olarak parlamentoda sizi uyaracağız, bir kamuoyu görevlisi olarak da basın mensupları sizi uyaracak. Hep alkış beklemeyin, hep takdir beklemeyin. Hep, 'Biz ne dersek o olacak' demeyin, olmayacak sayın iktidar olmayacak. Ve bütün bunları yaparken istiyorsunuz ki, milletin içinde bulunduğu durum hiç konuşulmasın, hiç dile getirilmesin, hiç kimse bunları telaffuz etmesin. Sokaklar açlığa mahkum edilmiş, bunlar konuşulmasın. Emekli çarşıya pazara gittiğinde filesini doldurmak için saat 5'i, 6'yı bekliyor, tezgahların altındaki çürük ürünleri topluyor. Bunlar konuşulmasın istiyorsunuz. Her 4 çocuktan 1 tanesi akşam yatağa aç giriyor. Çocukların boyu küçüldü, açlıktan çocuk ölümleri arttı. Bunlar konuşulmasın isteniyor” ifadelerini kullandı.

'SEFALET VE HUKUKSUZLUĞU KONUŞMADIĞMIZ GİBİ BUNLARI DA KONUŞMUYORUZ'

Son günlerde iktidar kanadında Suriye ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Çömez, İsrail'in Büyük Orta Doğu planı çerçevesinde (BOP) hareket edildiğini kaydetti. Çömez, "Şimdi kapalı kapıları ardında bir pazarlık yürüyor. Nedir o pazarlık? Aman Türkiye; PYD/YPG'yi tanısın. PYD/YPG'nin içerisindeki 3-5 PKK'lı unsuru bir gösteri ile 'PKK buradan ayrıldı' diyelim ve Türkiye de PYD ve YPG'yi tanısın. Bunun çalışmalarını da Hakan Fidan sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde İmralı canisinin sözde bir çağrısının ardından bir gösteri ile 3-5 teröristin silah bıraktığına dair görüntüler ve ondan sonra PYD/YPG'nin 100 bin kişilik eğitilmiş, donatılmış, bizim yıllarca, 'Terör ordusu' dediğimiz yapının Türkiye tarafından tanınması ve legalize olması hedefleniyor. Bunun pazarlıkları Amerika ile Türkiye arasında yürüyor. Bunları hiç konuşmuyoruz, hiç bunları tartışmıyoruz. Sefaleti konuşmadığımız gibi hukuksuzluğu konuşmadığımız gibi bunları da konuşmuyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
  • Cevahir11 / 30 Ocak 2025 23:46

    AMA HAYIR DEMEYIP BASINI SALLAYANLARA DEVLET HER OLANAGI ALTIN TEPSIDE SUNUYOR

    Yanıtla (1) (0)
  • okur / 30 Ocak 2025 18:34

    Günaydın uyanda balığa gidelim..

    Yanıtla (1) (2)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN