Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ev sahibi olmayı bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Toplu Konut İdaresi'nden ev almak isteyen vatandaşlar, 2022 TOKİ başvuru tarihlerini sorguluyor. Peki, TOKİ konut satış fiyatları ve ödeme seçenekleri neler? İşte detaylar...
Toplu Konut İdaresi, İstanbul Başakşehir İlçesi'nde sınırlı sayıda konutun kura yöntemi ile satışa sunulacağına dair duyuruda bulundu. Başakşehir, Kayabaşı Mah. 1. Etap 652 Konut Projesi kapsamında yer alan 68 adet 1+1 konut, 2. Etap 794 Konut Projesi kapsamında yer alan 66 adet 1+1 konut ve 18. Bölge 1. Etap 753 Konut Projesi kapsamında yer alan 4 adet 1+1 konut olmak üzere toplam 138 adet 1+1 konut satışa sunulacak.
İSTANBUL'DA SATILIK TOKİ EVLERİ DÜKKANLARI NEREDE?
TOKİ tarafından İstanbul Başakşehir'de iki ayrı proje sunuluyor.
İstanbul, Başakşehir Hoşdere 344 Konut Projesi kapsamında yer alan 14 adet 2+1 konut ve 44 adet 3+1 konut, 22. Bölge 862 Konut Projesi kapsamında yer alan 2 adet 2+1 konut ve 2 adet 3+1 konut olmak üzere toplam 16 adet 2+1 ve 46 adet 3+1 konut satışa sunulacak.
İstanbul, Başakşehir, Kayabaşı Mah. 1. Etap 652 adet konut ve 6 adet dükkan için satışlar başlıyor.
İSTANBUL 2022 TOKİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?
TOKİ başvuruları, 10 Ocak - 21 Ocak 2022 tarihleri arasında 2 Bin TL peşinat ile yapılabilecek.
TOKİ Başakşehir ve Kayabaşı için başvuru yapmak isteyenler, başvurularını Türkiye Halk Bankası’nın İstanbul İli Şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile gerçekleştirebilecek.
E-Devlet başvuruları 20 Ocak 2022’de sona erecek.
TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?
10 Ocak'ta başlayacak TOKİ Başakşehir konut başvurularının son bulmasının ardından; kura, 02 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek. Çekiliş, sosyal medya hesapları ve web sayfasında canlı olarak yayınlanacak.
Asil Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri: 09 Şubat 2022 – 18 Şubat 2022
Yedek Hak Sahipleri Sözleşme İmzalama Tarihleri: 24 Şubat 2022 – 25 Şubat 2022
TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
Toplu Konut İdaresinden daha önce konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
Hane halkı aylık gelirinin, en fazla net 6.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 6.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 7.000 TL olarak uygulanmaktadır.),
Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekiyor.
Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;
1. Kategori olan "Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin"
2. Kategori olan "En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın"
3. Kategori olan "Emekli Vatandaşların"
4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının" başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kimlik Fotokopisi
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre
T.C. Emekli Sandığından alacakları "Hak Sahipliği Belgesi"
Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),
Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı ibraz edeceklerdir.
KURA ÇEKİLİŞİ NASIL GERÇEKLEŞİR?
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.
Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır.
Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir.
Diğer başvuru sahipleri, İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.
Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerin konutları,
Engelli Vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
Emekli Vatandaşlarımızın Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,
Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası