TBMM ile Netflix arasında 'Famagusta' görüşmesi

TBMM ile Netflix arasında 'Famagusta' görüşmesi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, 20 Eylül'de Netflix'te gösterime girmesi planlanan ve Türk askerini işgalci olarak gösteren Kıbrıs Rum Kesimi yapımı "Famagusta" dizisiyle ilgili Netflix Türkiye temsilcisi ile bu görüştüklerini belirtti.

Netflix'te 20 Eylül'de gösterime girmesi planlanan Kıbrıs Rum Kesimi yapımı "Famagusta" dizisi, Türkiye'de geniş çaplı tepkilere yol açtı. Dizi, Türk askerini "işgalci" olarak gösterilmesi büyük bir tartışma başlattı. Bu tartışmaların en önemli yankılarından biri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'ın yaptığı açıklamalarla geldi. Yayman, diziye yönelik tepkilerini dile getirerek, Türkiye'nin milli hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

'NETFLİX'LE GÖRÜŞTÜM'

Hüseyin Yayman, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından Rum tarafının propagandasını yaptığı belirtilen "Famagusta" dizisinin Netflix'te yayınlanmasının asla tasvip edilmediğini söyledi. Yayman, Netflix'in Türkiye temsilcisi Pelin Mavili ile görüşme gerçekleştirdiğini ve konuyu TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na taşıyacaklarını belirtti. Yayman, "Netflix, Türkiye'de en çok abonesi olan platformlardan biridir ve bu büyük pazarda Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz. Ümitvar tavrımızı devam ettiriyoruz" dedi.

'KIBRIS TÜRK'TÜR, TÜRK KALACAKTIR'

Yayman, Rum tarafının bu dizi aracılığıyla Kıbrıs meselesini farklı bir yöne çekmeye çalıştığını belirtti. "Kıbrıs Türk'tür, Türk kalacaktır" diyen Yayman, dizinin çekimlerinin Maraş'ta yapılmasının manidar olduğunu ve bu bölgedeki kazanımların bir dizi ile tersyüz edilmek istendiğini ifade etti. Yayman, Rum tarafının haksız propagandasına karşı Türkiye'nin sahada kazandığı başarıları masada kaybetmeyeceğini belirtti.

'DEVLETİMİZ VE KOMİSYONUMUZ YANINIZDA'

Türk dizi ve film sektörüne seslenen Yayman, Kıbrıs davasının dünyaya anlatılması gerektiğini vurguladı. "Nasıl ki Rum tarafı kendi haksız davasını dizilerle, filmlerle propagandaya dönüştürüyorsa, biz de kendi gerçeklerimizi anlatmalıyız. Erenköy'deki şanlı direnişi, Kanlı Noel'i ve Muratağa, Sandallar'daki katliamları hatırlatmalıyız" dedi. Yayman, bu konuda Türk film ve dizi sektörüne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

'ALGI OPERASYONLARINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Hüseyin Yayman, Türkiye'nin meseleleri müzakereler yoluyla ele alması gerektiğini ve Kıbrıs'ta sahada kazandıklarını masada kaybetmeyeceklerini vurguladı. Rum tarafının kara propagandalarına karşı uluslararası platformlarda da mücadele edeceklerini belirten Yayman, "Türk milletinin ve Kıbrıs Türkü'nün hakkını dün olduğu gibi bugün de savunmaya devam edeceğiz" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN