Taksitli nakit avans kullananlara iki kötü haber! Merkez Bankası ve BDDK açıkladı

Taksitli nakit avans kullananlara iki kötü haber! Merkez Bankası ve BDDK açıkladı

Hükümet, yüksek enflasyon oranını düşürmek amacıyla çeşitli ekonomik tedbirler almaya devam ediyor. Merkez Bankası, kredi kartlarıyla ilgili bir yeni değişikliğe gitti. İşte detaylar...

Merkez Bankası, parasal sıkılaşmayı artırmak için kredi kartı kullanımında yenilikler yaptı. Yılın başında bankalar, birçok müşterinin 'düşük faiz'den yararlanmak için kredi kartı nakit avans kullanımın artmasından dolayı taksitli nakit avans uygulamasındaki 12 aylık sınırı 6 aya düşürmüştü.

NAKİT AVANS TAKSİT SAYISI KAÇ AY?

Kredi kartı kullanımında beklenen soğumanın yaşanmamasının ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) talimatıyla harekete geçen bankalar, söz konusu sınırı 3 aya kadar çekti. Bu kararın ardından kredi kartı sahipleri için hayata geçirilen bir diğer kısıtlamanın da detayları belli oldu.

Yüzde 5 seviyesindeki faizlere karşın taksitli nakit avans uygulamasına yönelik yoğun ilginin bu şekilde önüne geçmeyi hedefleyen ekonomi yönetimi, kredi kartlarından çekilecek paralarda 3 ayın üzerinde taksit yapılmasının engellenmesini istedi.

NAKİT AVANSA YÜZDE 25 SINIRI

Gazetepencere'de yer alan habere göre, bankalar, birçok müşteriye kredi kartı limitleriyle eşdeğer miktarda nakit avans limiti tanıyordu. Fakat BDDK, bu durumun nakit işlemleri teşvik ettiğini belirterek, bankalara, kredi kartlarında nakit avans işlemlerinde yüzde 25 sınırı uygulanması talimatını verdi.

Böylece, müşteriler, mevcut kredi kartı limitlerinin sadece yüzde 25'i oranında nakit avans kullanabilecek. Örneğin, 10 bin TL limitli bir kredi kartı sahibi, bir günde en fazla 2 bin 500 TL nakit avans çekebilecek.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartı işlemlerinde uygulanan taksit düzenlemelerine yönelik eleştirileri, bankacılık sektöründe kredi kartlarıyla yapılan taksitli alışverişlere yeni yasakların gelebileceği yorumlarına neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN