Suç örgütü lideri hakkında 'İtalya'da yargılanacak' iddiası: Barış Boyun Türkiye'ye iade edilmeyecek

Suç örgütü lideri hakkında 'İtalya'da yargılanacak' iddiası: Barış Boyun Türkiye'ye iade edilmeyecek

İtalya'da 22 Mayıs'ta yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'un, Avrupa'daki suçları nedeniyle Türkiye'ye iade edilmeyeceği iddia edildi

İstanbul merkezli motosikletli tetikçi çeteleriyle tanınan ve birçok ağır suçla suçlanan Barış Boyun, 22 Mayıs tarihinde İtalya'nın Viterbo kentinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. İtalyan Polisinden yapılan açıklamaya göre, Milano Mahkemesi'nin verdiği ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda gerçekleşen operasyon, Türkiye, İtalya ve Interpol işbirliğiyle koordine edildi.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLMEYECEK İDDİASI

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle anılan ve 22 Mayıs'ta İtalya'da yakalanan suç ağı elebaşı Barış Boyun Türkiye'ye iade edilmeyecek.

Barış Boyun'un Türkiye'de 56 ayrı suç kaydı bulunuyor ve bu suçlamalar arasında organize suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete oluşturmak, yaralama, yasadışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasadışı göç gibi ağır suçlar yer alıyor. İtalyan yetkililer, Boyun'un Avrupa genelinde işlediği iddia edilen yasa dışı göç, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı ile Almanya'da gerçekleşen bir cinayetle ilişkilendirildiğini belirtiyor. Türkiye'nin iade talebinin reddedilmesindeki temel neden olarak bu suçlamalar gösteriliyor ve Boyun, İtalyan mahkemelerinde yargılanacak.

BAKAN YERLİKAYA DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda ele geçirilen 19 şüpheli arasında Boyun'un da olduğunu ve toplamda Türkiye genelinde 26 ayrı operasyonda 317 şahsın yakalandığını açıkladı. Bu operasyonlarda 175 kişi tutuklanırken, 100 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Barış Boyun'un ismi daha önce Sedat Peker ile ilişkilendirilmiş ve çeşitli uluslararası suç olaylarına karıştığı iddia edilmişti. Özellikle Sırp uyuşturucu çetesi lideri Jovan Vukotiç'in öldürülmesi ve Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşanan 6 kişinin öldürülmesi gibi olaylarla adı anılan Boyun'un, uluslararası suç ağlarının merkezinde önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN