SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine müjde! Her emekli alabilecek: Zam sonrası destek ödemesi geliyor

SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine müjde! Her emekli alabilecek: Zam sonrası destek ödemesi geliyor

Emeklilerin gözü kulağı yapılması planlanan ek ödemelerde. Emeklilere ek ödeme yapılacak mı? Emeklilere ne kadar ek ödeme yapılacak? SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine müjde! SGK uzmanı duyurdu. Zam sonrası destek ödemesi geliyor...

Geçim sıkıntısı yaşayan milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek ödemelerde. Peki emeklilere ek ödeme yapılacak mı? Emeklilere ne kadar ek ödeme yapılacak? SGK uzmanı Özgür Erdursun, güzel haberi verdiç

SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yönelik önemli bir haberi kamuoyuyla paylaştı. SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine yapılacak olan ek ödeme hakkında detaylar netleşti.

EK ÖDEME PLANLARI YAPILIYOR

Ekonomi 101 | Kök maaş nedir? - Medyascope

Günboyu'nun haberine göre; açlık sınırının 19.000 TL'ye yükselmesi, emeklilerin yaşam standartlarını ciddi şekilde zorlaştırırken, hükümet bu durumu göz önünde bulundurarak yeni ek ödemeler planlamaya başladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye çıkarılmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, ek ödemelerin en geç aralık ayında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine yönelik büyük bir ek ödeme müjdesi veren Erdursun, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle emeklilerin zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Erdursun, yıl sonuna doğru yapılacak bu ek ödemelerin, emeklilerin mali durumunu rahatlatacağını belirtti.

EMEKLİLERE NE KADAR EK ÖDEME YAPILACAK?

Geçtiğimiz temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24.73 oranında, memur emeklilerine ise yüzde 19.31 oranında maaş zammı yapılmıştı. Ancak bu zamlar, emeklilerin beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı. 10.000 TL maaş alan emekliler, maaşlarına yapılan artıştan memnun olmadılar ve en az asgari ücret kadar bir artış beklediklerini dile getirdiler.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, tüm emeklilere aralık ayında tek seferlik bir ek ödeme yapılabileceğini açıkladı. Bu ödemenin 5.000 TL ile 10.000 TL arasında olabileceğini belirten Erdursun, ilave ödemenin en geç aralık ayında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN