Son dakika! HDP'den CHP'ye ziyaret: Ortak önergeyle erken seçim teklifi

Son dakika haberi... HDP, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar ortak basın açıklaması yaptı. Erken seçim çağrısında bulunan HDP'li Buldan, ''Türkiye'nin yeni bir anlayışa ve yeni bir yönetime ihtiyacı var. Biz görüşlerimizi sayın genel başkana ifade ettik. Bir ortak önerge ile bir erken seçim isteme talebini gündeme getirme teklifini sunduk'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile beraberindeki heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Liderler toplantı sonrasında ortak açıklamalarda bulundu.

HDP, CHP Genel Merkezi ziyareti öncesinde Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ni ziyaret etmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

"Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeli, konuşmalıyız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bu çerçevede Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Sayın genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler, biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Ekonomiden, esnafın, çiftçinin, emeklinin sorunlarından söz ettik. Elbette ki farklı görüşlerimiz var ama elbette her görüş bizim için değerlidir. Tekrar hoş geldiniz. Teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

'ORTAK ÖNERGE İLE BİR ERKEN SEÇİM İSTEME TALEBİNİ SUNDUK'

Erken seçim çağrısında bulunan HDP'li Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Elbette Türkiye'nin temel sorunları konusunda her parti kendi görüşünü sunar biz de bugün bunu yaptık. Türkiye'nin acil çözülmesi gereken sorunları bellidir. Muhalefet partileri olarak bunun sorumluluğunu taşıyarak bunların nasıl çözülebileceğini ve Türkiye'nin bir geçiş sürecinde yapılması gerekenleri konuştuk ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir kriz süreci yaşıyoruz. Bugün Türkiye'de çoklu krizleri yaşıyoruz. Her alanda krizin olduğu bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Ekonomik, sosyal, siyasal krizler başta olmak üzere adalet konusunda da hukuk konusunda da büyük bir kriz yaşandığını da özellikle belirtmek isterim.

Çünkü bugün aynı zamanda Roboski Katliamı'nın 10. yıl dönümü. Hepimiz çok yakından takip ediyoruz. Roboski Katliamı'nın gerçek failleri henüz ortaya çıkmadı ve yargılanmadı. Yine Emine Şenyaşar'ın bir adalet arayışı var. Dolayısıyla bütün bu meseleleri çözmek üzere Türkiye'nin yeni bir anlayışa ve yeni bir yönetime ihtiyacı var. Bu da tabii bir erken seçim kararıyla mutlaka Türkiye'nin gündemine gelecektir. Erken seçim kararıyla birlikte Türkiye yeni bir yönetimi, anlayışı mutlaka görecektir. Biz görüşlerimizi sayın genel başkana ifade ettik. Bir ortak önerge ile bir erken seçim isteme talebini gündeme getirme teklifini sunduk sayın genel başkana. Bize en kısa zamanda bu konuyla ilgili görüşlerini iletecekler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
16 Yorum
  • K.OKURU. / 30 Aralık 2021 10:36

    k.okuru:Meclis elinin tersiyle gerii itmeli,kaybedilecek zamanı yok,beyhude işler.2023/Haziran.

    Yanıtla (0) (0)
  • Yıldırım / 29 Aralık 2021 00:34

    bazen CHP ye oy vereyim diye düşünüyordum ama HDP ile kol kola olduğunu görünce yine AK parti diyorum.

    Yanıtla (1) (3)
  • Ahmet / 28 Aralık 2021 23:40

    Bu kafayla zor iktidar olursunuz.Hdp pkk ile esdegerdir.acilim sacilim surecinde akp nasil secmenden tokadi yediyse,chp de ayni tokadi yer.Boyle muhalefet oldukca daha cok secim kazanir akp.Yazik oluyo guzel ulkeme.

    Yanıtla (1) (2)
  • Qwert / 28 Aralık 2021 20:16

    Haziran 2022 de erken seçim var.

    Yanıtla (0) (0)
  • MURAT / 28 Aralık 2021 16:25

    Tek kelimeyle yazıklar olsun. Artık gizleme saklama gereği de duymuyorlar. CHP yi terör örgütünün uzantısıyla bir araya getirenler, bu partinin cumhurbaşkanı adayı 40 yıllık Atatürk milliyetçisi Muharrem İnce yi tenekeyle yolladılar. Şimdi gözümüzün içine baka baka hazırlıyorlar toplumu.

    Yanıtla (4) (5)
  • Okur / 28 Aralık 2021 18:48

    Beyefendi terör örgütü ise niye bütçeden para veriyorsun...

    Yanıtla (1) (2)
  • Okur / 28 Aralık 2021 18:47

    Meclisin Erken seçim isteme hakkı var mi yokki

    Yanıtla (0) (3)
  • Özgür Ömür / 28 Aralık 2021 18:35

    Tabi pkk darda, yetişmek lazım. İçişleri bakanlığıın hdp ye verdim mi daha çatışma kalmaz. Adamlar kendi bakanına karşı eylem yapmaz herhalde.

    Yanıtla (1) (2)
  • Sedat F. / 28 Aralık 2021 16:49

    Bestepe saltanatinin sonu geldi.Bu ülkede yeni temiz sayfa acilacak baska caremiz yok.Nokta

    Yanıtla (3) (3)
  • dolar bükücü / 28 Aralık 2021 16:43

    KİMİN KİMİNLE İŞ TUTTUĞUNU HERKES BİLİYOR..

    Yanıtla (1) (5)
  • Karar Okuru / 28 Aralık 2021 16:32

    Bu telaş niye???

    Yanıtla (3) (5)
  • Bahattin / 28 Aralık 2021 16:30

    Eskiden beraber basın açıklamalarına çıkmıyordu Bay Kemal, artık "mızrak çuvala sığmıyor", saklayacakları bir şey kalmadı. Yakında Maral Bacı (!!!) da açıktan görüşmelere başlar. Yoksa işleri zorlaşır!

    Yanıtla (3) (4)
  • Sedat F. / 28 Aralık 2021 16:17

    Türkiye uyandi.Nokta

    Yanıtla (6) (2)
  • okur / 28 Aralık 2021 15:12

    Vatani görevini yapan, vatanını ve insanını tehlikelere karşı korumak dışında bir işi olmayan askerlere kurşun sıkan cani başlarıyla ortak hareket eden partiler vatan millet kelimesini kullanmamalı. Gerçek yüzleri ortaya çıktı.

    Yanıtla (3) (7)
  • zahid / 28 Aralık 2021 15:03

    yakışmışlar..

    Yanıtla (3) (7)
  • Kamil / 28 Aralık 2021 14:55

    Akp her gün şeytani pilanları yenileri ekliliyor. Buda muhalefetin birlikte mücadelesiyle baş edilebili.

    Yanıtla (9) (5)
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN