Dilruba Kayserilioğlu'na 7,5 ay hapis cezası verildi

Dilruba Kayserilioğlu'na 7,5 ay hapis cezası verildi

İzmir'de sokak röportajı nedeniyle tutuklanan ve 18 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakim karşısına çıktı. Mahkeme Dilruba Kayserioğlu'na 7,5 ay hapis cezası verildi.

Sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanıp 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, bugün hakim karşısına çıktı. Kayserilioğlu, "Halkı aşağılama" suçundan ceza alırken, "kin ve düşmanlığa sevk" suçlamasından beraat etti.

Edinilen son dakika bilgisine göre, sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan ve 18 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, bugün mahkeme karşısına çıktı. Mahkeme, Kayserilioğlu'na "halkı aşağılama" suçundan 7.5 ay hapis cezası verdi. Ancak, "kin ve düşmanlığa sevk" suçlamasından beraat etti.

Kayserilioğlu, Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin görüşlerini dile getirdiği bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Mahkeme sürecinde, Kayserilioğlu'nun savunmasında, "herhangi bir grubu hedef almadığını ve amacının hakaret olmadığını" vurguladığı belirtildi.

ÖZGÜR ÖZEL CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Dilruba Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna tepki gösteren kamuoyundan birçok kişi, bu durumu eleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Kayserilioğlu'nu tutuklu bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi’nde ziyaret ederek, tutukluluğun hukuksuz olduğunu savundu. Özel, "Her ne kadar şok edici olursa olsun, şiddeti teşvik etmediği sürece herkesin düşüncelerini ifade etme hakkı vardır. Bu, anayasal bir haktır. Anayasal hakların ihlali despotizmdir," ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN