Adli tıp raporu çıktı: Ağabeyinin kolundaki diş izleri Narin'e mi ait?

Adli tıp raporu çıktı: Ağabeyinin kolundaki diş izleri Narin'e mi ait?

Türkiye’nin günlerdir aradığı kayıp Narin Güran için gönüllülerle birlikte binlerce personel arama çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izi incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Ancak ısırık izinin kime ait olduğuna dair bir bulguya rastlanmadı ve ağabey tekrar Diyarbakır’a gönderildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor. 15.00 sıralarında kaybolduğu bildirilen küçük Narin’in bulunması için yetkililere haber verilmesi üzerine başlatılan arama operasyonu, dokuz gündür sürdürülüyor. Aramalara, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve itfaiye ekipleri katılıyor.

AĞABEYİN KOLUNDAKİ ISIRIK İZİ İNCELENDİ, SONUÇ BELİRSİZ

Arama çalışmalarına paralel olarak yürütülen soruşturmada, Narin Güran’ın 18 yaşındaki ağabeyi E.G., gözaltına alınan şüpheliler arasında yer aldı. E.G.’nin kolunda tespit edilen ısırık izi, inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılan DNA testi sonucunda ısırık izinin kime ait olduğuna dair net bir bulgu elde edilemedi. E.G. daha sonra tekrar Diyarbakır’a getirildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI BÜYÜYOR

Narin Güran’ı arama çalışmaları, jandarma, AFAD ve gönüllülerin desteğiyle geniş bir alana yayılmış durumda. Toplamda bin 710 personelin yer aldığı aramalarda, mahalle ve çevresindeki kayalıklar, dereler, sazlıklar, tarlalar, atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçeleri tek tek kontrol ediliyor.

'47 EV İLE 22 METRUK BİNADA ARAMA İCRA EDİLDİ'

Arama çalışmalarının 8'inci gününde Tavşantepe İlkokulu'nda oluşturulan harekat merkezinde konuşan İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yıldırım, "Şu ana kadar İl Jandarma Komutanlığımızdan 1030, AFAD'dan 240, İl Emniyet Müdürlüğü'nden 54, itfaiyeden 25, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 48, büyükşehir ve ilçe belediyelerinden 53, Dicle Üniversitesi'nden 80 ve gönüllü 180 olmak üzere toplam 7 kurumdan 1710 kişi, Narin'imizi arama çalışmalarına devam etmektedir. 9 köpek unsuru, 115 araç, 2 helikopter, 48 dron takviyesi yapıldı. Karadan 55 kilometrekarelik alan ile Jandarma Sualtı Arama Kurtarma timleri, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 24 personel ile 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometre su kanalı aranmıştır. Şu ana kadar jandarmamız tarafından 12 bin 565 araç, 32 bin 952 şahıs sorgulanmıştır. 44'ü jandarma 3'ü polis bölgesi olmak üzere 47 ev ile 22 metruk binada arama icra edilmiş. 16 plaka tanıma sistemi (PTS) noktası ile 78 kamera incelenmiş, 8’i şüpheli 58'i tanık olmak üzere 66 şahsın ifadesi alınmış, 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır. Kızılay ve AFAD tarafından 750 kişilik yemek dağıtımı yapılmıştır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN