Adalet Bakanı Tunç: Sinan Ateş soruşturmasında 22 tutuklu var

Adalet Bakanı Tunç: Sinan Ateş soruşturmasında 22 tutuklu var

Adalet Bakanı Tunç, dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile olan görüşmesine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, 'Sinan Ateş davasında 22 tutuklu var. Dosya kamuoyunun gündeminde, duruşma 1 Temmuz'da' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, görüşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaşarak, mesajlar verdi.

'ERDOĞAN AYŞE ATEŞ'İ DİNLEDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ayşe Ateş’i dikkatle dinlediğini belirten Bakan Tunç, Erdoğan’ın "Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını" vurguladığını ifade etti. Görüşmede, bağımsız ve tarafsız yargının önemine değinen Erdoğan’ın, yargıya olan güvenin korunması gerektiğini söylediği belirtildi.

'22 TUTUKLU VAR'

Bakan Tunç, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak devam eden dava ve soruşturma sürecine dikkat çekti. Tunç, cinayetle ilgili tüm delillerin kamuoyu ile paylaşıldığını ve 22 tutuklu sanığın bulunduğunu belirtti. İlk duruşmanın 1 Temmuz’da başlayacağını hatırlatan Tunç, yargı sürecinin titizlikle yürütüldüğünü ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını ifade etti.

'YARGIYA GÜVENİLMELİ'

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme sırasında yargıya güvenilmesi gerektiğini tekrar vurguladığını söyledi. Erdoğan’ın, hukuk devleti ilkesinin gereği olarak hiçbir suçun ve suçlunun gizli kalmayacağını belirttiğini aktaran Tunç, soruşturmanın şeffaf bir şekilde sürdürüldüğünü ve adaletin tecelli edeceğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN