Sisi’nin iade-i ziyareti eylülde

Sisi’nin iade-i ziyareti eylülde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şubat ayında Kahire'ye düzenlediği ziyaretin ardından Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin eylülde Türkiye'ye geleceği belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin Türkiye ziyaretinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Sisi'nin eylül ayında Türkiye'yi ziyaret etmesinin hedeflendiğini bildirdi. 4 Eylül'de gerçekleşeceği ileri sürülen ziyaret hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ağustos ayının başında Mısır'a giderek göreve yeni başlayan Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulat ile bir araya gelmiş ve Bakan Abdulati görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Sisi'nin Türkiye ziyaretinin ele alındığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şubat ayında Kahire'ye yaptığı ziyarette Sisi ile bir araya gelmişti. Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez gittiği Mısır'da, ticari ilişkilerin öneminden bahsederken karşılıklı yatırımların 3 milyar dolara ulaştığını ve bunu artırma niyetinde olduklarını belirtmişti. Erdoğan, İsrail'in saldırılarına ilişkin ise şu açıklamada bulunmuştu: “Gazze'de akan kanın durması için Mısırlı kardeşlerimizle işbirliği ve dayanışma halinde olmaya devam edeceğiz."

'DİKTATÖR' VE 'KATİL' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıllarda Sisi'yi 'diktatör' ve 'katil' gibi ifadeler ile eleştiren Erdoğan, bundan önce son olarak Kasım 2012'de Mısır'a ziyarette bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN