Sinan Ateş davası 30 Eylül'e ertelendi: Savcı 3 sanık için beraat istedi

Sinan Ateş davası 30 Eylül'e ertelendi: Savcı 3 sanık için beraat istedi

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasında, savcı esas hakkında mütalaasını verdi. Mahkeme davayı 30 Eylül'e erteledi. Sanık Alper Atay’ın suçluyu kayırma suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar’ın ise beraatını istedi.

Ankara'da suikaste uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 12 tutuklu sanığın yargılandığı davanın duruşmasına bugün devam edildi. Savcılığın esas hakkında mütalaasını açıkladı.

İSTENEN CEZALAR BELLİ OLDU

Savcılık, tutuklu sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt hakkında hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş hakkında suça azmettirmeden dolayı kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış hapis cezası talep etti.

"TOLGAHAN DEMİRBAŞ’IN ‘KİŞİSEL VERİLERİ HUKUKA AYKIRI OLARAK ELE GEÇİRMESİ’ SUÇLAMASININ KALDIRILMASI TALEBİ"

Savcılık tutuklu sanık MHP Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmesi’ suçlamasının kaldırılması talebinde bulundu. Geçtiğimiz duruşmada serbest bırakılan tutuksuz sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar’ın beraatini isteyen savcılık, adli kontrol şartlarının da kaldırılmasını talep etti.

Sanıklar Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç’ın iştirak halinde işlenen suça yardım eden fail olarak kabul edilmesi yönünde görüş bildiren savcı, bu kişilerin tasarlayarak kasten öldürmeye yardım suçundan 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanık Alper Atay’ın suçluyu kayırma suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep eden savcı, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar’ın ise beraatine karar verilmesini istedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 30 EYLÜL'DE

Özyağcı’nın ise ayrıca ‘ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi. Duruşma, sanıkların esas hakkında savunma yapmaları için 30 Eylül tarihine ertelendi.

AYŞE ATEŞ'TEN AÇIKLAMA

10 dakika süre duruşmanın ardından açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, siyasi cinayetin adi bir cinayet gibi gösterilmek istendiğini işaret etti. Ateş "Dosyalar birleştirilsin, bütün sanıklar adalet karşısına çıkarılsın" dedi.

Ateş "Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?" ifadelerini kullandı.

Vekillere çağrı yapan Ateş, Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi. Ateş 'yargının üzerindeki siyasi baskının kaldırılmasını' talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN