Simpsonlar'ın sırrı ortaya çıktı! Geleceği böyle tahmin ediyorlarmış... Yapımcısından büyük itiraf

Simpsonlar'ın sırrı ortaya çıktı! Geleceği böyle tahmin ediyorlarmış... Yapımcısından büyük itiraf

Dünyayı kasıp kavuran Simpsonlar dizisi geleceğin kehanetlerini tahmin etmesiyle herkesi korkutuyor. Yıllardır dünya genelinde gerçekleşmiş pek çok olayı tahmin etme yetisi ile gündemde olan Simpsonların gerçekliği ortaya çıktı. Yapımcı Matt Selman yıllardır merak edilen gizemin arkasındaki o sırrı anlattı. Meğer geleceği bu şekilde tahmin ediyorlarmış…

1989 yılından bu yana hayatımızın içerisinde olan ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden biri haline dönüşen Simpsonlar, 36 sezonuyla yayınlanmaya devam ediyor. Homer, Marge, çocukları Bart, Lisa ve Maggie’nin yaşam hikayesini konu alan dizi Amerikan ailesinin en eğlenceli bazen de korkutucu dizilerinden biridir. Şimdiye kadar yayınlanan birçok bölümde farklı olayları konu edinen The Simpsonlar geleceği tahmin etmek kehaneti ile de biliniyor. Simpson'ların yapımcısı Matt Selman herkesin merak ettiği o detayı paylaştı.

HER ŞEYİ ÖNCEDEN TAHMİN EDİYORLAR

Yıllar içerisinde birçok olayın gerçekleşmesi ile gündemde yer alan Simpsonslar, dünya genelinde hayranlık uyandıran bir dizi haline dönüştü. 11 Eylül saldırıları Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi, koronavirüs pandemisi gibi önemli olayları önceden tahmin eden çizgi dizi dünyada da en merak edilen dizilerin başında geliyor.

Simpsonlar'ın yıldızı Hank Azaria'dan final tarihi açıklaması | N-Life

YAPIMCISI GERÇEKLERİ ANLATTI

People dergisine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulunan The Simpsons yapımcısı Matt Selman, dizinin gelecekte yaşanan olayları tahmin etmesinin ardında basit bir matematiksel ve tarihsel gözlem olduğunu söyledi. Selman, “Eğer tarih ve matematiğe dikkat ederseniz, bazı olayları tahmin etmek imkansız değildir.” şeklinde konuştu. Gelecekteki olayları ön görmenin insanlık tarihine dayalı bir olgu olduğunu ifade eden Selman, tarihteki hataları inceleyerek gelecekteki benzer hataları öngörmenin mümkün olduğunu belirtti.

The Simpsons"ın yaratıcısı Matt Groening'den Netflix için yeni bir animasyon serisi - bant mag

Yeterince varsayımda bulunulması durumunda bazı olayları kaçınılmaz olduğunu söyleyen Selman durumların gerçeklikle örtüştüğünü de belirtti. Simpsonların zaman zaman kehanetlerde bulunduğu izleniminin bu sayede ortaya çıktığını ifade eden Selman, aslında matematiğin ve tarihin bir parçası olarak bu tahminlerin yapıldığını aktardı.

BAZI SAHNELER DİZİDE YOK

Tüm bunların yanı sıra bizde yer almayan sahnelerin hayranlar tarafından kurgu videolarla gerçeğe dönüştürüldüğüne dikkat çeken Selman, internette sahte görseller paylaşarak dizinin tahmin etmediği olayları tahmin etmiş gibi göstermesinin de sinir bozucu olduğunu aktardı. Selman, tahminlerin gerçek olaylarla sınırlı olması gerektiğini de söyledi.

The Simpsons Movie (Simpsonlar: Sinema Filmi) (2007) – Not Defteri

İnsanların gerçek olmayan şeyleri gerçeğe dönüştürme konusunda başarılı olduğunu ifade eden Selman, insanların büyüğü gibi açıklamaları gerçek kılma arzusunun moral bozucu olduğunu da aktardı. Dizinin gerçekten korkunç olayları öngördüğünde bu durumun ilginç olduğunu ifade eden Selman, sahte tahminlere ile karşı karşıya kaldıklarında bunun da sinir bozucu bir hal aldığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN