Sıcaklık kabusu bitiyor! Klimaları kapatacağımız tarih belli oldu: Tüm Türkiye gece rahat uyuyacak

Sıcaklık kabusu bitiyor! Klimaları kapatacağımız tarih belli oldu: Tüm Türkiye gece rahat uyuyacak

Son zamanların en sıcak yaz aylarından biri yaşanırken vatandaşlar serin havaların geleceği günü adeta iple çekiyor. Bu kapsamda meteorolojik kaynaklardan edinilen bilgilere göre sıcaklık kabusun bitmesine az bir zaman kaldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye, tarihinin en sıcak Temmuz aylarından birini yaşarken, İstanbul'da sıcaklıklar 45 dereceyi aşıyor. Gündüzleri fırın gibi hissedilen şehirde, geceleyin ise yüksek nem oranı vatandaşları rahatsız ediyor. Hava raporlarına göre, bu durumun bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

hava-kapak.jpg

ANORMAL NEM ORANLARI ZARARLI OLABİLİR

Yüksek nem oranı özellikle İstanbul, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Karadeniz'in kuzey batısında etkili olurken geceleri yüzde 99'a kadar çıkabiliyor. Bu durum özellikle kronik hastalığı olanlar ve hamileler için büyük risk taşıyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Tufan konuyla ilgili uyarılarda bulunarak "Bu anormal nem oranları herkes için zararlı olabilir" dedi.

Yüksek sıcaklık ve nem vücutta mineral ve su kaybına neden olarak tansiyon dengesizliklerine yol açabilirken aynı zamanda yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi gibi belirtiler göstererek ani ölümlere bile sebep olabilir.

sicak2.jpg

Doktorlar bu dönemde vatandaşların önlem almasını tavsiye ederek açık havada spor yapmamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca yüksek efor gerektiren işlerden kaçınılması gerektiği de doktorların uyarısı arasında yer almakta.

Prof. Dr. Tufan "Normalde tükettiğimizden bir buçuk iki kat daha fazla su tüketmek gerekiyor ki kaybedilen sıvının yerine koyalım" şeklinde uyardı.

sicak.jpg

YÜKSEK NEM PAZARA KADAR DEVAM EDECEK

Bilgiler doğrultusunda vatandaşların beslenmeye de dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Tufan "Kolay sindirilebilir, su içeriği yüksek az yağlı ve az şekerli gıdalar tüketmek gerekiyor." dedi.

Son olarak meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamaya göre yüksek nemin pazar gününe kadar devam etmesinin ardından azalması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN