SGK'dan IBAN numarası içeren SMS'lere dikkat uyarısı

SGK'dan IBAN numarası içeren SMS'lere dikkat uyarısı

Spot: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarıyla ilgili IBAN numarası içeren SMS'lerin dolandırıcılık amacı taşıyabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

SGK, GSS prim borçlarına ilişkin IBAN numarası içeren SMS'lerin dolandırıcılık amaçlı olabileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Vatandaşlara, bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini ve kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.

İBAN İÇEREN SMS'LERE İTİBAR EDİLMEMELİ

Vatandaşlara yapılan uyarıda, GSS prim borçlarının bulunduğu ve verilen IBAN'a para yatırılarak söz konusu borcun ödenebileceğine dair SMS'ler atıldığı belirtildi.

Prim borçlarının anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı, mobil bankacılık ya da e-Devlet üzerinden ödenebildiği hatırlatıldı.

Ödemelerin yalnızca T.C kimlik numarası ile yapıldığı vurgulanarak, "Vatandaşların herhangi bir IBAN numarasına para yatırmamaları gerekiyor" denildi.

Bu tür SMS'lere itibar etmemeleri uyarısında bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN