Seçil Erzan'dan Fatih Terim için itiraz: Kapalı duruşma yapılmasını kabul etmedi

Seçil Erzan'dan Fatih Terim için itiraz: Kapalı duruşma yapılmasını kabul etmedi

Eski banka müdürü Seçil Erzan’ın, futbol dünyasından ünlü isimleri milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Erzan’ın avukatı, ünlü teknik direktör Fatih Terim’in ifadesine itiraz ederek, Terim’e kapalı duruşmada ifade verilmesini kabul etmediğini mahkemeye sunduğu dilekçeyle belirtti.

Aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırıcılık davasının başrolünde bulunan Seçil Erzan'dan yeni bir hamle geldi.

Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim’in ifadesi, tartışmalara yol açtı. Sanık Seçil Erzan’ın avukatı, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu itiraz dilekçesinde, Terim’in ifadesinin alınması sırasında savunma haklarının kısıtlandığını iddia etti.

KAPALI DURUŞMA TEPKİSİ: ADİL YARGILANMA HAKKINA İHLAL

Erzan’ın avukatı, 20 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen duruşmanın kapalı bir şekilde yapılmasının tensip kararına aykırı olduğunu ve müvekkilinin katılımı olmadan yapıldığı için adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini savundu. Avukat, Terim’e soru sormalarının engellendiğini belirterek, Terim’in ifadesinin yeniden alınmasını ve bu kez duruşmanın Erzan ve avukatının katılımına açık bir şekilde yapılmasını talep etti.

FATİH TERİM’İN İFADESİ

Terim, mahkemede verdiği ifadesinde, Seçil Erzan ile 2016 veya 2017 yılında bankanın Florya şubesine yeni müdür olarak atanmasıyla tanıştığını ve Erzan’ın bankadaki işlemlerinde kendisine özel müşteri muamelesi yaptığını söyledi. Bankanın yönetiminin Erzan’a güvendiğini ve kendisinin de bu güvene dayanarak herhangi bir sorgulama yapmadığını belirtti. Terim, Erzan’ın tavsiyelerini banka yönetiminin görüşü olarak kabul ettiğini ifade etti.

MADDİ VE MANEVİ ZARAR

Terim, olayın ortaya çıkmasından sonra bankadaki hesaplarını incelettiğini ve hesaplarında 3 milyon dolar civarında para olması gerektiği bilgisini aldığını, ancak bu miktarın hesaplarında bulunmadığını söyledi. Terim, maddi ve manevi zarar gördüğünü belirterek, konuyla ilgili açtığı davaların devam ettiğini dile getirdi

'GERÇEKLERİN YENEMEYECEĞİ YALAN YOKTUR'

Mahkemede konuşmanın zor olduğunu belirten Terim, 1,5 yıldır sessiz kaldığını ve gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına olan inancını vurguladı. Terim, dava süreci boyunca hiçbir medya kuruluşuna açıklama yapmadığını ve yargıya olan güveni nedeniyle bugüne kadar beklediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN